waarom jij als jongere het verschil kan maken

bouwsteen 2: motivatie en passie

Als jongere is het niet altijd makkelijk om een voet tussen de deur te krijgen om je stem te laten horen. Soms lijkt het alsof er niet naar je wordt geluisterd, of dat jouw input er niet toe doet. Maar vergeet niet: juist jij kunt een groot verschil maken in je omgeving. Waarom jij? Hierom!


  • JIJ bent een expert. Jij bent een ‘ervaringsdeskundige’ als het gaat om jong zijn, en met jóuw kennis en ervaringen weet jij waar andere jongeren behoefte aan hebben.

  • JIJ hebt een groot netwerk. Bedenk maar eens wie er allemaal in je klas zitten, of op je sportclub, je vrienden en familie, mensen uit de buurt, vrienden van vrienden, je volgers op social media en ga zo maar door. Door je netwerk in te zetten, kun je enorm veel mensen bereiken.

  • JIJ kunt andere jongeren bereiken. Een poll op Instagram, een gesprekje bij het buurthuis of wijkcentrum, een gastles in de klas, jij weet hoe en waar je de ideeën en meningen van jongeren kunt verzamelen.

  • JIJ laat anderen voelen dat hun mening ertoe doet. Je kunt je goed inleven in je leeftijdsgenoten, en zorgt er zo voor dat anderen zich begrepen voelen.

  • JIJ bent enthousiast. Je ziet vaak het positieve en weet dit ook over te brengen. Zo krijgen ook anderen er zin in.

  • JIJ brengt anderen in beweging. Door aan de slag te gaan, breng je iets op gang wat ook anderen in je omgeving inspireert.


hier lees je nog meer over motivatie en passie:

klik op een andere bouwsteen