Onze minst favo melkers: huisjesmelkers. Veel jongeren tijdens een opleiding of studie volgen gaan op kamers. Als ze wat leuks kunnen vinden, tenminste. Vooral in de grote steden is het aanbod studentenkamers beperkt. Sommige huisbazen maken hier misbruik van: zij maken kamerprijzen extreem duur, onderhouden het huis niet goed of plaatsen te veel huurders in een woning. Deze ‘slechte’ huurbazen noemen we huisjesmelkers.


Bij problemen met een huisjesmelker, kan je een externe partij inschakelen. Bijvoorbeeld de Huurcommissie. Je kunt ook een klacht indienen bij de gemeente of, in het ergste geval, naar de rechter stappen. Sommige huisjesmelkers maken het je extra lastig om dat te doen. Een procedure duurt vaak erg lang en in plaats van geld of rechtvaardigheid, levert het je met name veel gedoe en stress op.


allesispolitiek.jpg


Vind je dat de politiek zich hierbij moet bemoeien? Of is dit iets wat huisbazen zelf mogen bepalen? Deel je mening. Stem.


check de Jongerenkieswijzer

en kom erachter welke partijen jouw mening delen.


ALLES = POLITIEK, ook dit...


3 dingen die jij nog niet wist over huren en wonen


Wist je dat…

  1. uit een onderzoek van de LSVb blijkt dat ruim driekwart van de studenten te veel huur betaalt?
  2. jongeren gemiddeld steeds later uit huis gaan? Uit onderzoek van het CBS bleek dat de gemiddelde leeftijd in 2012 op 22,8 jaar lag en in 2017 op 23,5 jaar.
  3. je geen huurtoeslag kan krijgen voor een woonboot? Ook al is dit wel een zelfstandige woonruimte.


terug naar ALLES = POLITIEK