organiseer zelf een activiteit

european year of the youth

Wil jij een positieve impact maken in de maatschappij? Wil jij je stem laten horen? European Year of Youth is hét moment omactie te ondernemen! Een activiteit voor de buurt, een training, een workshop, een meet-up, een fietstocht, een festival? Alles kan! Zolang jongeren maar in de lead zijn.


inspiratie

Kijk bijvoorbeeld naar Leah en Leverne: zij gaan fietsen van Groningen naar Brussel en onderweg met jongeren in gesprek om te horen wat zij belangrijke thema’s vinden voor Europa. Hun bevindingen delen ze vervolgens met een Europarlementariër. Of kijk naar Fons die European Year of Youth gebruikt om bij zoveel mogelijk organisaties de stem van jongeren mee te laten nemen in hun duurzaamheidsbeleid. Of neem Floris die simpelweg contact opneemt met zijn eigen gemeente om de vraag te stellen wat zij eigenlijk allemaal doen voor jongeren en of hij ergens bij kan helpen.


handig

Klik op deze handige toolkit om te zien waar je activiteit aan moet voldoen om hem te laten plaats vinden in het kader van European Year of Youth. In de toolkit vind je ook handige tools, zoals onze logo’s, bestanden, etc. Alles vrij om te gebruiken.

Wil je wel iets doen, maar weet je nog niet wat of wil je gewoon eens sparren of en hoe je een bijdrage zou kunnen leveren? Neem contact met ons op via [email protected].


geldzaken

Soms kost het organiseren van activiteiten geld. Maar wist je dat er veel verschillende manieren zijn om jouw activiteiten gefinancierd te krijgen? Wat dacht je bijvoorbeeld van lokale sponsoring of crowdfunding? Ook hebben veel gemeentes allerlei subsidies om de betrokkenheid van jongeren te vergoten. Kijk dus vooral online, stuur ze een mailtje of neem contact op met een lokale jongerenwerker.

Daarnaast zijn er ook landelijk verschillende mogelijkheden. Kijk maar eens op ikbengeweldig.nl als je financiering zoekt voor jouw activiteit of kijk op solidariteitsprojecten of jongerenpartipactie als je project wat langer duurt. En ook hier geldt: heb je vragen over wat je het beste kan doen? Neem contact met ons op via [email protected].


meer weten