european youth festival

] dag 3 - 26 mei [


[ 15.30 - 16.30 ] vragenuurtje: wat kan jij doen in Europa?

Wil jij graag een toffe ervaring opdoen in Europa (of gewoon in Nederland) maar weet je niet precies wat? Of waar je moet beginnen? Dat snappen we! We wijzen je graag de weg in de wirwar van mogelijkheden die Europa jou biedt. Vuur al jouw vragen op ons af, dan helpen we je op weg.


[ 18:00 - 19:00 ] our future in our hands

Denk mee over het Europa van morgen. Want de toekomst = onze zaak. Huidig jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken Leverne opent deze sessie en vertelt waarom het belangrijk is dat jij als jongere je stem laat horen! En daarna is het dus aan jou. Samen met de The West Wing Think Tank (ja, een hele mond vol) ga je je buigen over het volgende vraagstuk: “hoe kan Nederland bijdragen aan solidariteit in het Europese migratiebeleid en toewerken naar de harmonisatie van het Gemeenschappelijk Europees Asielstelsel”. Oftewel: wat kunnen wíj doen om het migratiebeleid, dat nu nog te wensen overlaat, te verbeteren. In de eerste helft van de sessie gaan we in gesprek over interessante vraagstukken met betrekking tot dit thema, in de tweede helft vindt er een heus debat plaats! Kom jij helpen en jouw mening geven?


[ 20:00 - 21:30 ] workshop: van idee naar dóen

Wil je iets doen voor jouw omgeving? Klein of groot? Wil je graag in actie komen en gewoon DOEN? Dan is deze workshop een goed begin. De coaches van Jongerenfondsen Ik Ben Geweldig en European Solidarity Corps helpen je op weg om jouw plan concreet te maken. Zij helpen je om jouw droom om te toveren tot een specifiek en realistisch plan. En wie weet sleep jij binnenkort €€€ binnen voor het uitvoeren van jouw droomplan.


[ 20:00 - 21:00 ] kampvuursessie

Kom kletsen met een aantal EuroPeers! Dat zijn jongeren die toffe projecten in alle soorten en maten in Europa hebben gedaan. Ze vertellen al hun verhalen. Wil je daar alles over weten? Schuif dan virtueel aan bij dit vuurtje. Of klets met andere jongeren, want dat mag ook gewoon.


meer weten?