Hot topic: duurzaamheid. De toekomst van de aarde. Dit thema houdt de gemoederen flink bezig, daar in Den Haag. De afgelopen jaren gingen miljoenen jongeren de straat op om zich uit te spreken tegen het huidige klimaatbeleid. De ene partij vindt het allemaal wel meevallen, de problemen met het klimaat. De andere partij maakt het prioriteit #1 op de politieke agenda.


Een bekend voorbeeld: de vleesprijs. Vandaag de dag koop je in de supermarkt een kilo kip voor een paar euro. Hoe duurzaam is dat? Moet die prijs niet veel hoger zodat duurzamer produceren mogelijk wordt? Of vind jij dat het zo moet blijven zodat vlees voor iedereen beschikbaar blijft?


Tegelijkertijd gaan bijvoorbeeld boeren de straat op omdat zij bang zijn dat alle maatregelen om te verduurzamen hun werk financieel onmogelijk maakt. Of neem bijvoorbeeld de bouw: werkzaamheden lopen enorme vertraging op door de stikstof-stop. De klimaatdoelen die we hebben gesteld? Kleine kans dat we die zo gaan halen. Hoe gaan we hier toch samen op een goede manier uitkomen?


allesispolitiek.jpg


Wat vind jij? Moet duurzaamheid veel hoger op de agenda? Of vind jij het niet nodig om daar zoveel aandacht aan te besteden? Je laat je mening horen door te stemmen op 17 maart!


check de Jongerenkieswijzer

en kom erachter welke partijen jouw mening delen.2 dingen die jij nog niet wist over de ‘eerlijke vleesprijs’


Wist je dat…

  1. voor de productie van één kilo rundvlees meer dan 15.000 liter water nodig is en 19 kilo aan plantaardig voedsel?
  2. dat slechts 20% van de Nederlanders denkt dat een eerlijke vleesprijs (of vleestaks) ervoor gaat zorgen dat mensen minder vlees gaan eten?


hier vind je meer over duurzaamheid
terug naar ALLES = POLITIEK