succesvolle projecten

bouwsteen 7: draagvlak binnen de gemeente of provincie

Afkijken bij andere succesvolle projecten kan ontzettend handig zijn. We tippen je er een paar! Klik lekker door en neem een kijkje bij de verschillende initiatieven: van nationaal de krachten bundelen met Coalitie Y tot van je laten horen in heel Europa.

JLA_afbeeldingen6.png

Coalitie Y

Coalitie Y eist een plek aan tafel rondom regeringsbeleid voor jongeren. Ze pleiten voor structurele jongereninspraak en schuiven regelmatig aan bij Mark Rutte. Daar praten ze over de zorgen en problemen van jongeren, én ze dragen oplossingen aan. Meedenken? Alle input is welkom via coalitie-y.nl


European Youth Capital

Elk jaar wordt er één stad in Europa verkozen tot officiële Jongerenhoofdstad. Hiermee worden de meest innovatieve ideeën, projecten en activiteiten rondom jongerenparticipatie in de spotlights gezet. Bijvoorbeeld door jongerenorganisaties te ondersteunen, jongeren bewust te maken of nieuwe mogelijkheden te creëren voor participatie en vrijwilligerswerk. Dit jaar is het de beurt aan Amiens in Frankrijk om zich van hun beste kant te laten zien!


Jargonbrigade

De jargonbrigade wil dat politici klare staal spreken! Door moeilijk taalgebruik is de politiek voor veel jongeren niet te volgen. Daarom trekt de jargonbrigade erop uit om het taalgebruik van politici te beoordelen. Lees hier meer over dit project.


Y Vote via Erasmusplus

Hoe overtuig je jongeren van het feit dat Europa hun stem wel degelijk hoort? Dat weten de organisatoren van het congres Y Vote als geen ander. Y Vote is een Europa-breed project dat zo veel mogelijk jongeren tot geïnformeerde stemmers wil maken voor de EU-verkiezingen. Het congres vond in 2019 plaats in acht verschillende steden door heel Europa. Lees hier meer over het project.


meer lezen

klik op een bouwsteen!