Niet dat de ‘rona luistert naar wat er in Den Haag wordt besloten, maar toch: corona = politiek. ’s Avonds thuiszitten door de avondklok, het gebrek aan feestjes met vrienden, onderwijs achter je laptop in plaats van in de collegezaal… Dát wordt allemaal door de politiek bepaald.


Corona zal een belangrijk thema zijn deze verkiezingen. Het onderwerp is al dik een jaar top of mind. Sommige politieke partijen gooien alles liever gisteren dan vandaag weer open. Andere partijen geloven dat een strenge lockdown de beste manier is om het virus eronder te krijgen, om zo de druk op de zorg te verlichten.


allesispolitiek.jpg


Wat vind jij van de maatregelen? Too much, terecht of mag er van jou nog wel een schep bovenop? Breng op 17 maart je stem uit.


check de Jongerenkieswijzer

en kom erachter welke partijen jouw mening delen.


ALLES = POLITIEK, ook dit...


3 dingen die jij nog niet wist over corona


Wist je dat…

  1. het al meer dan 333 dagen geleden is dat clubs op de ‘normale’ manier open waren?
  2. er onderzoekers zijn die het slim vinden om zo snel mogelijk jonge mensen te vaccineren? Redenen hiervoor zijn dat jongeren het virus het vaakst doorgeven en dat jongeren op die manier meer vrijheid kunnen krijgen en de economie draaiende kunnen houden.
  3. wij met de Jongeren Denktank Coronacrisis een rapport aan Rutte hebben aangeboden met de effecten van corona op jongeren? Nieuwsgierig? Lees het hier: https://www.ser.nl/nl/Publicaties/jongeren-en-nu-daden


terug naar ALLES = POLITIEK