BSA = bindend studieadvies. Het BSA is een oordeel van je onderwijsinstelling over de voortgang van je studie. Iedere student krijgt hiermee te maken in het eerste jaar. Gaat het lekker en heb je genoeg punten? Dan mag je door. Heb je te weinig punten gehaald en is het advies negatief? Dan moet je stoppen met je opleiding.


Oké, picture this: jij een krijgt een negatief advies en mag dus niet naar het tweede studiejaar. Best wel zuur. Alleen als er sprake is van bijzondere omstandigheden, kun je bezwaar maken tegen dit advies. Zo niet, dan zit er niks anders op dan stoppen.


De grote vraag is: is het wel slim om studenten in de nek te hijgen met een oordeel dat zoveel bepaalt? Of is het juist goed en motiveert het studenten om harder te studeren? De meningen zijn verdeeld.


allesispolitiek.jpg


Wat vind jij? Is het beter om te stoppen met dat allesbepalende advies? Of is het juist goed dat ‘ie bestaat en moeten we het zien als motivatie?


check de Jongerenkieswijzer

en kom erachter welke partijen jouw mening delen.


ALLES = POLITIEK, ook dit...


3 dingen die jij nog niet wist over het Bindend Studieadvies


Wist je dat…

  1. het ISO een hele overzichtelijke site heeft die hbo- en wo-studenten helpt te ontdekken welke invloed jouw stem heeft op je studententijd? Check het hier.
  2. gemiddeld 75% van de studenten een positief BSA behaalt?
  3. er dit jaar vanwege corona bij veel opleidingen soepeler wordt omgegaan met het BSA?


hier lees je meer over het BSAterug naar ALLES = POLITIEK