Alles wat je om je heen ziet, is politiek. Het feit dat we in een lockdown zitten, dat er geen basisbeurs meer is en dat je als 16-jarige minder verdient dan een 21-jarige. Dat zijn allemaal beslissingen van de politiek. We get it: politiek is soms best wel ingewikkeld. Daarom hebben we je het wat makkelijker gemaakt. Hier vind je een link naar onze jongerenkieswijzer, meer info over thema’s die jou als jongere aangaan én tips om je wat beter te verdiepen in de politiek.

Vind jij het belangrijk dat er serieuze aandacht komt voor jongeren en hun toekomst? Laat van je horen op 17 maart. Stem!


Weet je nog niet op welke partij je gaat stemmen? check onze Jongerenkieswijzer!

Vind je al die partijprogramma's ook veel te lang? We helpen je verder in de serie Podcast Kieswijzer op YouTube en via Spotify.

Hoe werkt dat stemmen nou precies? We leggen je de basics uit in dit filmpje!doe mee!

Wil jij de video's, posters of afbeeldingen van ALLES = POLITIEK ook delen? Lekker! Download de toolkit en doe mee! Wil je snel een afbeelding delen? Copy + paste 'm dan makkelijk vanaf deze pagina.


ALLES = POLITIEK, ook dit...


5 redenen waarom jij moet gaan stemmen


1. Jouw stem kan je leven veranderen

Jouw stem kan ervoor zorgen dat de partij die anticonceptie gratis wil maken de grootste wordt. Dat de kroegen weer opengaan. Dat je een baan gaat vinden of dat je niet meer achterlijk veel geld betaalt voor je studentenkamer. Wat vind jij belangrijk? Doe de kieswijzer en kom erachter.


2. Je kan wel een wandeling gebruiken

Opstaan en gaan! Je zit de hele dag al thuis dus een retourtje stembus is zo slecht nog niet.


3. Als jij niet stem, doet een ander het wel

Jij kunt laten horen wat belangrijk is voor jóú. Doe je dat niet? Dan doet een ander 't wel. En die ander vindt hele andere dingen belangrijk. Stel je voor! Niet stemmen is een gemiste kans, dus.


4. Je bent een influencer

Ga jij stemmen? Dan motiveer je je buurmeisje, studiegenoot of achterneef ook! Hoe meer jongeren er gaan stemmen, hoe meer aandacht ze (we!) krijgen van de politiek. Ga het gesprek aan. Wat vind jíj belangrijk?


5. Je krijgt geen herkansing

Je moet nú stemmen. Dit jaar. Na iedere verkiezingen zijn er jongeren ontevreden met de uitslag en dan hebben ze spijt dat ze niet zijn gaan stemmen. Moet d’r wat veranderen? Dan moet je dat nu laten weten. Gun onze generatie jouw stem!


deze campagne wordt ondersteund door