Tweede Kamer unaniem: kom tot een nationale jeugdstrategie!

Tweede Kamer unaniem: aan de slag met een nationale jeugdstrategie!
6 juni 2023

De Tweede Kamer heeft vandaag unaniem ingestemd met een motie van CDA-Kamerlid Hilde Palland, die de regering oproept om te komen met een integrale jeugdstrategie.
Hier zijn we enorm enthousiast over, omdat we al langer in gesprek zijn met staatssecretaris Van Ooijen (VWS Jeugd). De komende maanden gaan we samen met hem aan de slag om tot een goed plan voor een nationale jeugdstrategie te komen.

Onze voorzitter Kimberley Snijders: “De problemen waar jongeren mee te maken hebben zijn complex, dus het kost tijd om te ontdekken wat de oorzaken van deze problemen zijn en hoe deze opgelost kunnen worden. De ontwikkeling van een nationale jeugdstrategie moet hierbij uitkomst bieden. Samen met andere betrokken jongerenorganisaties willen wij ervoor zorgen dat jongeren niet langer het gevoel hebben vast te zitten in een systeem dat tegen hen is. Het is een duidelijk teken dat de Kamer hier unaniem voor heeft gestemd: ook de politiek ziet het belang van structureel beter jeugdbeleid.”

NJR gaat de komende maanden met jongeren en jongerenorganisaties werken aan een voorstel om tot een nationale jeugdstrategie te komen. In het najaar presenteert NJR het voorstel aan staatssecretaris Van Ooijen, die heeft toegezegd dit voorstel voor te gaan leggen aan de ministerraad.


[Klik
hier voor het complete persbericht]

meer over NJR