onderzoekspanel

Jongeren zijn de toekomst. Cliché maar waar. Daarom is het belangrijk om te weten wat hun mening is. Om dit te weten te komen, voert NJR onderzoeken uit onder het onderzoekspanel. Hierin zitten, verspreid over Nederland, meer dan duizend jongeren.

Een paar keer per jaar worden zij bevraagd over allerlei actuele onderwerpen. Zo heeft het panel de afgelopen jaren haar mening gegeven over reclame op sociale netwerksites, kindermishandeling, mantelzorg en de herdenking van WOII. Media tonen vaak belangstelling voor de uitkomsten van de onderzoeken. Hieruit blijkt hoe belangrijk de mening van jongeren is.


docenten opgelet!

Voor het panelonderzoek voor European Youth Dialogue zijn wij op zoek naar docenten die hun klas(sen) een vragenlijst willen laten invullen. Wat vinden jongeren in Nederland van de kansen die zij nu hebben om zichzelf te ontwikkelen en uiteindelijk een baan te vinden die bij hen past? Wij horen graag hun mening. Meedoen? Stuur een mail naar [email protected]


de laatste panelonderzoeken


kinderrechtenrapportage

Elke vijf jaar rapporteert de Nederlandse overheid aan het VN-comité inzake de Rechten van het Kind hoe het staat met de rechten van kinderen in Nederland. Parallel daaraan rapporteren ngo’s over de status van kinderrechten in Nederland. NJR en het Kinderrechtencollectief vinden dat ook de stem van kinderen en jongeren gehoord moet worden als het gaat over hun rechten en rapporteert iedere vijf jaar over de mening van jongeren op dit gebied.


resultaten eerder onderzoek voor Nationaal Jeugddebat


meer weten?

Stuur een mailtje naar Sheila: