Nieuwe en oude conflicten, verschuivende machtsverhoudingen, de gevolgen van klimaatverandering. Oude zekerheden staan op losse schroeven. Als jongeren groeien we op in een wereld die constant in verandering is. Een tijd die vraagt om actie, en ook heel veel kansen biedt.


nacht van de VN

De Nacht van de VN is hét jongerenevenement van de Verenigde Naties dat jaarlijks terugkeert in Pakhuis de Zwijger. Honderden jongeren komen samen om mee te denken (en actief mee te doen met sessies) over actuele mondiale vraagstukken. Dit jaar wordt het extra groots en bijzonder, want we vieren de 75e verjaardag van de Verenigde Naties!

De Nacht van de VN wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met een allerlei partners. We informeren, inspireren, activeren en maken nieuwe connecties. Zo brengen we de VN en allerlei grote maatschappelijke vraagstukken een stukje dichterbij jongeren én brengen we jongeren dichterbij de VN-wereld. Hoofddoel: jongeren niet alleen bewuster maken van grote mondiale vraagstukken, maar deze ook behapbaar voor hen maken. Dit zodat jongeren in actie kunnen komen en ze weten hoe ze op hun eigen manier, in hun eigen omgeving, kunnen bijdragen de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

Daarnaast is de Nacht van de VN het finale evenement van de verkiezingen van de nieuwe jongerenvertegenwoordigers van de Verenigde Naties. Deze editie zullen er 3 nieuwe jongerenvertegenwoordigers gekozen worden op de thema’s Biodiversiteit & Voedsel, Duurzame Ontwikkeling en Mensenrechten & Veiligheid.

Wil jij solliciteren voor één van deze drie functies? Houd de vacaturepagina in de gaten!


waar: Pakhuis de Zwijger
wanneer: 23 oktober


net even anders dan normaal

De Nacht van de VN zal dit jaar volgens de richtlijnen van het RIVM in uitvoering gaan. Een groots online jongerenevent met strakke en spannende programmering. Een mix van livestream en pre-recorded. Denk aan online workshops, trainingen, internationale sprekers, Q&A’s, een quiz, kunst als middel, interactie en een digitale markt. Alles afgestemd op de behoeften van jong online publiek. Toegankelijk voor jongeren in heel Nederland, en zelfs daarbuiten. Daarnaast houden we alle ontwikkelingen nauw in de gaten, en onderzoeken we wat er offline en online allemaal mogelijk is.


partner worden van de Nacht van de VN?

NJR is trekker en neemt de organisatie en coördinatie van het event op zich, maar we kunnen dit niet alleen. De Nacht van de VN wordt elk jaar weer mogelijk gemaakt door partners die inhoudelijk en financieel bijdragen. Partners zijn partijen die ook werken aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, en die snappen dat samenwerken met jongeren belangrijk is.

Interesse? Via deze enquête kun je jouw wensen en ideeën met ons delen. Graag gaan we met je in gesprek over de mogelijkheden. Neem contact op met Marjolein Quist voor vragen, extra informatie of met een tof voorstel!


njr organiseert de nacht van de vn in samenwerking met:

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, Defensity College, Nederlandse Vereniging van de Verenigde Naties, Clingendael, PAX, Oxfam Novib, Action Aid, 1%Club, Dreaming of Syria, WO=MEN, Tony's Chocolonely, OneWorld, ONE en FreePressUnlimited


voor partners

Meer weten over samenwerkingen tussen partners en de Nacht van de VN? Neem contact op met Marjolein:

phone 030-230 3575

email [email protected]

Connect op LinkedIn

meer weten?


de nacht van de vn wordt gemaakt door:

Ilja Schurink

Marjolein Quist

Isabeau Jensen