De ontwikkelingsdoelen, in het groot of in het klein, ze houden ons allemaal bezig. Minder armoede, meer gelijkheid, maar ook beter voor de aarde zorgen. Een wereld met meer kansen, maar dan minder ongelijk verdeeld. Dat is het doel. De deadline hiervoor is 2030. Dat klinkt nog ver weg, maar er valt veel werk te verzetten.

De Nacht van de VN is een event voor jongeren die niets liever willen dan zich inzetten voor mondiale uitdagingen. Op de Nacht bieden we jongeren een kijkje in de wereld van mensenrechten, veiligheid en duurzame ontwikkeling. Een avondvullend programma met lezingen, workshops, discussies en ontmoetingen. Jongeren kunnen hier hun ideeën delen met elkaar en met professionals van de overheid, bedrijfsleven en de maatschappelijke sector.


verkiezingen VN-Jongerenvertegenwoordigers

Op deze avond strijden ook finalisten voor de felbegeerde plekken van Jongerenvertegenwoordiger Mensenrechten en Veiligheid en Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. Op de Nacht vindt de finaleronde plaats en wordt bekend gemaakt wie van hen 2 jaar Nederlandse jongeren vertegenwoordigd op deze thema’s bij de Verenigde Naties. Jongeren tot 30 jaar kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriet en bepalen wie hen gaat vertegenwoordigen bij de VN!


partner up

De Nacht van de VN in 2018 werd georganiseerd door NJR in samenwerking met Ministerie van Buitenlandse Zaken, FMO, Rabobank Foundation, Metro Holland, Oneworld.nl, Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties, WORLD=U, Amnesty International Nederland, Pakhuis de Zwijger, PAX, Critical Mass, A Bigger Circle, Earth Charter, SDG Charter, Impact Hub en ONE in Nederland


kijk hier wat de nacht van de vn voor uw bedrijf kan betekenen:

Meer weten over samenwerkingen tussen partners en de Nacht van de VN? Neem contact op met Marjolein:

phone 030-230 3575

email [email protected]

Connect op LinkedIn

meer weten?

Marjolein Quist