provinciestrijd noord-holland

Wil jij je sterke punten leren kennen? Ontdekken wat jouw provincie allemaal doet, hoe dit invloed heeft op jouw leven en hoe jij hier invloed op kan uitoefenen? Dan is het NJR Provinciestrijd Noord-Holland iets voor jou!


In dit programma ga je als een soort adviseur voor de provincie aan de slag met een vraagstuk waar de provincie mee bezig is. Denk aan vragen over huisvesting of openbaar vervoer. Jij bedenkt samen met je klasgenoten een of meerdere oplossingen en presenteert dit aan Statenleden en ambtenaren van de provincie Noord-Holland.

hoe ziet zo'n dag eruit?

Training: Ontdek je Sterke Punten, leer wat de provincie doet en ga hierover met andere jongeren in debat.

Provinciedag: Bedenk op creatieve wijze oplossingen voor een provinciaal vraagstuk en presenteer dit op 20 november aan Statenleden.

Uitwerking & presentatie geselecteerd idee: Heeft jouw groep het mooiste idee bedacht? Dan gaan jullie het idee verder uitwerken. Op 3 december presenteren jullie het idee voor alle Statenleden.

voor wie?

Deze dag is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar die graag willen meedenken én meepraten over maatschappelijke thema's. Daarom nodigen wij alle jongeren van vmbo, havo & vwo uit om op het provinciehuis hun idee te pitchen.

Politiek gaat over ons allemaal, daarom vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Door goede begeleiding en toegankelijke werkvormen zorgen we ervoor dat iedereen zijn stem kan laten horen!

nationaal jeugddebat

Naast dat deelname aan het Provinciaal Jeugddebat een leuke en leerzame ervaring is, krijg je ook de kans om door te stromen naar het Nationaal Jeugddebat. Aan het einde van de dag selecteert NJR 12 jongeren die hun provincie mogen vertegenwoordigen in de Tweede Kamer tijdens het Nationaal Jeugddebat in april 2019. Meer weten? Klik hier.

aanmelden

Meedoen aan het Provinciaal Jeugddebat in Noord-Holland? Meld je hier aan!
Alle plekken zijn reeds vervuld!


nog vragen?

Met vragen over het Provinciestrijd Noord-Holland neem contact op met Giulia:

phone 030-230 3585

email [email protected]

Connect op LinkedIn

Met vragen over het Nationaal Jeugddebat kan je bij Tanja terecht:

phone 030-230 3575

email [email protected]

Connect op LinkedIn

meer weten?

Linda Janmaat