frame

Bij het project Frame krijgen jongeren met een chronische aandoening mediatools en vaardigheden aangereikt ter versterking en verbetering van hun eigen leven. Ze bouwen het zelfvertrouwen op om zichzelf aan de wereld te laten zien en contact te maken, zich uit te drukken en kritisch te zijn in het gebruik van media. In het project wordt er een verbinding gemaakt met jongeren uit het regulier onderwijs. Voor wederzijds begrip en inleving in elkaars leefwerelden, maar ook voor verkleining van de verschillen tussen deze jongeren.

In een uitgebreid trainingsprogramma gaan de jongeren samen aan de slag met ‘framing’: hoe laten ze zichzelf zien aan de buitenwereld? Ze krijgen inzicht in positieve en misleidende media, ontdekken samen hun sterke punten en komen erachter hoe ze framing het beste kunnen inzetten in het maken van contact. Vervolgens gaan de jongeren zelf aan de slag met een camera. In de rol van regisseur, filmer en natuurlijk de hoofdrol krijgen ze allemaal de kans om zichzelf krachtig in beeld te brengen. In dit proces worden ze begeleid door een professionele filmmaker die hun filmpjes ook zal editen. Het resultaat wordt aan elkaar, leeftijdsgenoten, docenten en ouders getoond. De jongeren lichten hierbij toe hoe ze hebben samengewerkt en hun talenten hebben ingezet om elkaar zo goed mogelijk te framen.

Frame wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Nuts Ohra, gemeente Utrecht, gemeente Den Haag, gemeente Leiden, gemeente Roosendaal en gemeente Tilburg


meer informatie?

Neem contact op met Gaby:

phone 030-230 3586

email [email protected]

Connect op LinkedIn

Gaby Drenth