changemaker academy

maart: sociaal ondernemen

Je hebt grote ideeën. Voor de wereld en onze toekomst. Voor jou geen reden om te wachten. Niet op toestemming, niet tot je groot bent. Je zoekt andere aanpakkers, ontwikkelaars, veranderaars. Mensen zoals jij. Je hebt geluk. Dat zijn wij. Jong op de Tong is een podcast van NJR voor changemakers. Changemakers zijn jongeren die de wereld willen veranderen.


ben jij een sociaal ondernemer? - ramiro gomes monteiro

Ramiro Gomes Monteiro is sociaal ondernemer. In het dagelijks leven werkt hij als regiocoördinator voor Starters4Communities, een frisse onderneming die een kickstart geeft aan young professionals. Op 14 maart geeft Ramiro voor de Changemaker Academy een training over sociaal ondernemerschap. In deze training doe je inzichten op over wat sociaal ondernemen inhoudt en hoe jij jouw unieke houding ten op overstaan van de wereld en anderen kunt inzetten om sociaal te ondernemen.

Alvast benieuwd naar de inzichten van Ramiro over sociaal ondernemerschap? Beluister dan het gesprek terug in de NJR Podcast Jong op de Tong.

wanneer 14 maart 2019
hoe laat
19.00 - 22.00 uur
waar Kromme Nieuwegracht 58, Utrecht
opgeven doe je via [email protected] De training is gratis.


changemaker academy kick-off party

Dit jaar is de Changemaker Academy van start gegaan. In de tussentijd zijn er een aantal mooie en inspirerende trainingen verzorgt over onder andere mentale gezondheid en inclusiviteit. Maar we willen nog veel meer! Tijd voor een brainstorm en een feestje dus.

De ontwikkeling van de Changemaker Academy is in volle gang en wij zijn erg benieuwd naar jullie feedback en input. Daarom organiseren wij voor alle changemakers de Changemaker Academy Kick-off Party. Onder het genot van een hapje en een drankje gaan wij graag met jullie in gesprek over onze plannen. Lijkt het je gaaf om hierbij aanwezig te zijn? Geef je dan op via [email protected]

wanneer 26 maart 2019
hoe laat
19.00 - 21.30 uur
waar Ulu Moskee
Utrecht Moskeeplein 89
3531 BX Utrecht
opgeven doe je via [email protected] De training is gratis.


ben ik een changemaker?

Absoluut! De changemaker academy is het onderdeel van het Changemaker netwerk van NJR wat zorgt dat we met zijn allen blijven leren van elkaar en zo doorgroeien. Ben je geïnspireerd geraakt door één van de gasten bij de Jong op de Tong podcast? Of heb je gewoon zin om een nieuwe skill te vergaren? Kom dan naar een Changemaker Academy training!

Klik hier om je in te schrijven voor de Changemaker nieuwsbrief en als eerste op de hoogte te zijn van alle evenementen.


kan ik meer doen?

Zeker! Vanuit de NJR Changemaker Academy is het ons doel om jongeren met elkaar te verbinden en te inspireren andere jongeren te helpen impact te hebben in de maatschappij. Wij zijn op zoek naar jongeren die het leuk vinden om anderen jongeren te prikkelen om hun denkkaders te verbreden. Denk hierbij aan het verzorgen van een gastles, training, masterclass, ontmoeting of activiteit waarbij jij andere jongeren iets leert over de inzichten die jij hebt opgedaan in jouw werk, studie, vrijwilligerswerk of misschien reis die jij hebt gemaakt. Het thema van de middag/avond kun jij zelf bepalen en we denken graag met je mee. Vanuit de Changemaker Academy zullen we ervoor zorgen dat je een ervaren co-trainer naast je staat om de activiteit vorm te geven. Heb jij een idee, interesse of wil je meer informatie? Mail dan naar [email protected]


changemaker academy wordt mede mogelijk gemaakt door:

Faye Lui

Henk Petter

Daryo Verouden

Isabeau Jensen