UUT

UUT houdt van Utrecht. Daarom brengen wij aan het licht wat er speelt in onze stad. We adviseren Gemeente Utrecht over belangrijke thema's die spelen onder jongeren in kwetsbare posities. We draaien verschillende trajecten met jongeren zelf en met lokale partners. Bijvoorbeeld over mentale gezondheid, inburgering en onderwijs.


over UUT

Jarenlang was UUT een platform met columns, recensies en veel anders. Nu heeft UUT de rol van jongerendenktank en adviescommissie voor Gemeente Utrecht. Met 1 of 2 groepen jongeren starten we inspraaktrajecten om zo verandering teweeg te brengen, bijvoorbeeld in beleid van de gemeente. Die jongeren zijn namelijk ervaringsdeskundigen: zij zijn de stad, zij weten wat werkt en wat niet. Na deze trajecten wisselen jongeren en beleidsmakers en -uitvoerders kennis uit, door middel van bijvoorbeeld een focusgroep of dialoog. Zo zien jongeren ook dat er écht iets met hun waardevolle inbreng wordt gedaan.


UUT...

  • is een dynamisch en veelzijdig programma: we werken met actuele vraagstukken die belangrijk zijn voor de gemeente én voor de jongeren zelf.
  • empowered jongeren om actie te ondernemen in de gemeente: wij laten ze zien hoe ze meepraten over maatschappelijke onderwerpen, ook als ze denken dat dat niet mogelijk is.
  • onderhoudt relaties met maatschappelijke partijen in de gemeente, zoals jongerenwerk. Zo zijn we altijd op de hoogte van wat er speelt onder jongeren.
  • bereikt een brede groep Utrechtse jongeren dankzij de diverse thema's.


vragen?

Wil je weten of UUT wat voor jou kan betekenen? Ben je nieuwsgierig naar UUT's werkwijze? Neem contact op met Saptarshi:

email [email protected]

Connect op LinkedIn

UUT wordt mede mogelijk gemaakt door

Saptarshi Chowdhury Barua

Faraaz Ramdjanbeg