UUT

participatie in Utrecht

Wij houden van Utrecht, daarom vertellen wij over wat er speelt in onze stad. Wij zoeken naar de mensen achter toffe initiatieven: wij willen weten wie ze zijn en waarom ze doen wat ze doen. Ook gaan we graag samenwerkingen aan met andere organisaties en zijn we een creatief jongerenklankbord voor de Gemeente. Bij UUT kunnen jongeren op een moderne prikkelende wijze hun stem over Utrecht laten horen.


uitlichten en uitdenken

Jong Utrecht laat bij UUT zien wat er voor hen toe doet in de stad. Ze denken na over hoe ze de verhalen van impactmakers in de stad het beste kunnen vertellen. Deze verhalen, beelden en geluiden halen zij op in de verschillende wijken en leggen zij vast in reportages, die gedeeld worden op de online kanalen van UUT en andere media. Zo leren zij zelf hun stad beter kennen én laten zij aan de volgers Utrecht door hun ogen zien. Dit is niet alleen waardevolle input voor de Gemeente, maar ook voor haar inwoners.


lokale uitwisseling en samenwerking

Onbekend maakt onbemind luidt het gezegde, daarom proberen wij naar de verbinding te zoeken. UUT'ers verbinden hun volgers met de verhalen in Utrecht, maar we verbinden ook bewoners van de stad met sociaal-maatschappelijke initiatieven en ondernemingen. Zo organiseren we de creatieve brainstormsessies SYNC waarin start-ups hun ideeën en vraagstuk kunnen pitchen, waarna er gezamenlijk met locals wordt uitgedacht, uitgewisseld en tips worden gegeven. Ook in samenwerking met de Gemeente wordt er kennis uitgewisseld en meegedacht over de ontwikkeling van Utrecht. Op meerdere manieren geven de jongeren input aan de Gemeente.


jong utrecht laat je horen!

UUT verzamelt input van jongeren in Utrecht over wat zij belangrijk vinden. De UUT jongeren gaan de straat op om deze meningen te spotten, mensen te ondervragen en aan het licht te brengen hoe jongeren graag verbetering zouden zien in de stad. Ook kan een vraagstuk vanuit de Gemeente leidend zijn voor het ophalen van input en brengen we jongeren samen om over dat thema te discussiëren. Maatschappelijk betrokken thema’s van vrijwilligerswerk, betrokkenheid van Gemeente, huizennood tot infrastructurele ontwikkelingen in Utrecht en polarisatie. Op een moderne en prikkelende wijze wordt deze feedback en input in beeld gebracht. Op deze manier vormen wij een creatieve jongeren denktank en leveren wij gevraagd en ongevraagd feedback bij de Gemeente.


nieuwe uut'er?

Ben je nieuwsgierig geworden en lijkt het je tof om mee te doen, verhalen te publiceren, mee te denken over je stad, utrechters te ontmoeten? Mail dan naar [email protected]


nieuwe lokale partner?

Wij zijn altijd te porren voor goede ideeën en toffe samenwerkingen. Als je meer wil weten, bel dan Lindsay of mail naar [email protected]

phone 030-230 3575

email [email protected]

Connect op LinkedIn

meer weten?

Kijk op UUT, check ons op Instagram en Facebook of mail ons via [email protected]


uut wordt mede mogelijk gemaakt door:

Linda Janmaat

Esther Reuver