Manola Nendissa

ik ben
ik hou me bezig met
✩ Sterke punten:

Planner | Strateeg | Aanvoeler

♡ Waarom doe je wat je doet?

Psychische problematiek? Een ver van mijn bed show is wat ik dacht, terwijl ik onbewust wel degelijk last had van psychische klachten. Van onwetendheid, eenzaamheid tot uiteindelijk het ontdekken van ‘Hey, ik ben ook maar een mens met vooral men-se-lij-ke kwetsbaarheden’. Netzoals wie? Juist, ie-de-reen. Iedereen heeft zo zijn issues en niet te vergeten zijn superpowers aka kwaliteiten.

Het bespreekbaar maken van psyche & psychische problematiek moet meer prioriteit krijgen. Leren van en met elkaar waardoor alles wat er aan kunnen en onkunde in je koppie omgaat ‘draagbaar’ wordt. Van praten over wel/niet lekker in je vel zitten tot het om hulp durven te vragen. Aankloppen bij iemand die je vertrouwd? Of wellicht een professional durven mee te laten kijken? #nobadvibes #nojudgement. En vooral weten dat wat er ook in je koppie omgaat: het er mag zijn. It’s ok! Wist je dat bijna de helft van de Nederlandse bevolking ooit in aanraking met een psychische kwetsbaarheid? Let’s break the stigma. Het is nodig!

Angst, schaamte en taboe-thinking? Laten we ondanks alle gevoelens die erbij komen kijken streven naar openheid ten behoeve van die helpende hand. Waarom? Voor het welzijn van niet alleen de huidige generatie maar ook de volgende.

Bespreekbaarheid, BAM. Daar maak ik mijn persoonlijke missie van.