manal moussane

sterke punten:

organisator | inspirator | bedenker

waarom doe jij wat je doet?

Wij zijn onze toekomst. Onze generatie zal ooit op een dag de oudste generatie zijn die belangrijke beslissingen zal maken voor de opkomende generaties. Dit betekent dus dat op dit moment de oudste generatie beslissingen aan het maken is over en voor ons maar niet met ons. Ik geloof dat wij die cirkel gaan verbreken. De cirkel waarin we continue wachten op ‘jonge’ mensen om ‘oud’ te worden voordat ze eindelijk het recht hebben om te spreken en actief te participeren in besluitvorming.

Wij moeten altijd deel kunnen nemen aan de beslissingen over onderwerpen die ook onze rechten kunnen schaden. We gebruiken langzaam maar zeker, en meer dan ooit, onze eigen methodes om ons uit te spreken zoals sociale media. Laten we nooit vergeten dat de Black Lives Matter beweging zonder jongeren onmogelijk was geweest.

Juist gedurende deze pandemie waar de kwaliteit van onderwijs is gedaald, waar de meesten onder ons meer behoefte hebben aan mentale steun en waar wij door de digitale afstand langzamerhand worden vergeten; zijn wij als jongeren sterker en meer samen dan ooit.

Wij zijn meer dan bereid om ons uit te gaan spreken en dus de cirkel te verbreken. Wij gaan namelijk een toekomst creëren die ook onze beslissingen omvat.