maartje hakstege

sterke punten:

Organisator | Planner | Strateeg

waarom doe jij wat je doet?

Bij grote gebeurtenissen in mijn leven denk ik vaak: “ah, dat heb ik nu veel beter aangepakt dan een jaar geleden.” Dat wil niet zeggen dat ik een verleden vol foute keuzes en rare capriolen achter me heb liggen, maar dat je nooit uitgeleerd raakt. Niet over jezelf en ook niet over de wereld om je heen. Bij NJR kom je terecht in een omgeving die deze ontwikkeling in een stroomversnelling zet. De open, vrije en enthousiasmerende sfeer zorgt ervoor dat je binnen no-time je sterke en minder sterke eigenschappen leert kennen. Daarnaast leer je anders kijken naar de gang van zaken hier in Nederland. Kritischer, waardoor de moed mij soms in de schoenen kan zakken. Gelukkig leer je ook kansen herkennen en vier je al snel de eerste successen.

Als stagiair richt ik mij vooral op het doen van onderzoek. Zo geef ik jongeren een stem en breng ik hun standpunten voor het voetlicht. Het is toch gek dat er wel keuzes gemaakt worden óver ons, maar zo vaak niet mét ons? Al onderzoekend kan ik het politieke en maatschappelijke speelveld ontdekken zonder bang te zijn kopje onder te gaan. Even zwemmen is geen probleem, maar ik kan altijd rekenen op de NJR-reddingsboei.

Ik vind het mooi hoe de mensen van NJR zich met zo veel passie inzetten voor de meest uiteenlopende projecten. En dat werkt aanstekelijk. Het kan bijna niet anders dan dat ik na de komende maanden terug kijk en denk: “dat heb ik nu veel beter aangepakt dan een jaar geleden.”