hevien dahly

sterke punten:

aanpakker | inspirator | vereniger


waarom doe je wat je doet?

Voor veel van ons is de Europese Unie een ver-van-onze-bed-show, terwijl de EU wel een grote rol speelt in onze levens. De reden hiervoor is dat veel belangrijke beslissingen over ons worden genomen door personen die zich helemaal niet meer kunnen voostellen waar wij ons als jongeren mee bezig houden. Dit is een probleem, omdat wij uiteindelijk als de beste weten wat ons aangaat.

Mijn collega Leverne en ik proberen ervoor te zorgen dat de stem van álle jongeren wordt gehoord. Dit doen wij door in gesprek te zijn met beleidsmakers van verschillende ministeries en andere hoge piefen die iets zouden kunnen veranderen voor ons. Maar dit kunnen we niet zonder jullie! We geven namelijk het hele jaar door gastlessen op scholen om input op te halen. Zo kunnen we precies vertellen wat er op dat moment belangrijk is in het leven van Nederlandse jongeren. Deze input nemen we mee naar conferenties van de Europese Unie en gebruiken we in speeches voor evenementen.

We willen vooral zoveel mogelijk verschillende jongeren bereiken en spreken om input mee te nemen naar de gesprekken die we voeren. Het is namelijk belangrijker dan ooit dat in deze snel veranderende wereld wordt geluisterd naar onze meningen over het klimaat, ongelijkheid, de arbeidsmarkt en nog veel meer. We moeten ons niet meer wijs laten maken dat wij als jongeren de toekomst zijn. Wij zijn als jongeren niet de toekomst, maar wij maken haar samen.