Eefke van de Wouw


sterke punten:

bedenker | visionair | verbinder


waarom doe jij wat je doet?

Jongeren zijn de eerste generatie die opgroeien en oud worden met het klimaatvraagstuk. Daarom vind ik het belangrijk dat we mee mogen praten wanneer er vandaag beslissingen worden gemaakt over onze toekomst. De wereld om ons heen veranderd ontzettend snel en ondanks dat jongeren juist diegenen zijn die zich hier het beste op aan kunnen passen krijgen zij wel te maken met vragen als: “Leer ik nu voor een baan die straks voor robots is?” En “Bestaan de dieren uit mijn kinderboeken straks nog wel voor mijn eigen kinderen?”

Ondanks dat het ontzettend belangrijk is, is het niet altijd fijn om te horen en te lezen wat er allemaal gebeurd met het klimaat en wat dit voor het leven op aarde betekent. Ik vind het daarom belangrijk dat we ons focussen op de oplossingen en niet stil blijven zitten uit angst. Jongeren spelen met hun creativiteit en frisse blik een grote rol in deze oplossingen en het is mijn passie ze dat zelf in te laten zien en ook beleidsmakers en de politiek daarin mee te nemen zodat de stem van jongeren een waardevolle plek aan tafel krijgt.

Het is een hele eer om deze stem te mogen vertegenwoordigen en ik werk graag mee aan projecten en evenementen waarbij het vinden van oplossingen en het lef hebben om het anders te doen centraal staan.