dennis jansen

sterke punten:

visionair | verbinder | onderzoeker

waarom doe jij wat je doet?

Ik maak me grote zorgen over hoe wij mensen omgaan met de aarde. De huidige generatie is er een voor wie klimaatverandering en het omgaan hiermee een belangrijk thema is en waarschijnlijk ook zal blijven. Ondanks dat wij hier in onze korte tijd op aarde weinig aan hebben bijgedragen, zijn wij degene die het moeten oplossen voor de generaties na ons.

Dit is een enorme taak, een die soms wel onmogelijk kan lijken, en ook een beetje oneerlijk. Hoewel het soms zo oneerlijk en onmogelijk lijkt, en vooruitgang maar weinig plaats lijkt te vinden, is dit geen reden om op te geven of elkaar de schuld te geven. Nu is de tijd om juist zoveel mogelijk samen te werken om oplossingen te bedenken voor de problemen die er zijn. Jongeren spelen hierin een super belangrijk rol, als generatie die hier de rest van hun leven waarschijnlijk nog mee bezig zal zijn. Het gaat ook om onze toekomst, dus moeten wij nu al meepraten over het klimaat en duurzame ontwikkeling.

Samen werken dus, zowel nationaal als internationaal, tussen jongeren onderling en ook tussen generaties. Het klimaatprobleem is er een te groot om alleen op te lossen, die niets geeft om landelijke grenzen. Daarnaast heeft het impact op iedereen, hoewel op sommige meer dan andere. Met dit in gedachten ga ik me in mijn functie als jongerenvertegenwoordiger hard maken voor serieuze ambitie op het gebied van klimaat, maar ook op het gebied van samenwerking tussen generaties. Een belangrijk onderdeel hierin is natuurlijk zoveel mogelijk jongeren hierbij betrekken. Dus wil je iets met mij delen? Heb je ideeën over duurzame ontwikkeling of een specifiek thema dat hieronder valt? Laat het me weten!