internship (or volunteer) international

(in Dutch)

Als stagiair Internationaal zul je de aankomende maanden meewerken aan het organiseren van de verkiezingen voor de nieuwe Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken. Tijdens de verkiezingen worden de kandidaten door verschillende voorrondes geloodst met als klapper op de vuurpijl een geweldig online event waar de finale plaatsvindt.


over het project

Het is belangrijk dat de stem van jongeren gehoord wordt. Thuis, op school, in hun gemeente, maar ook in de wereld. De 8 Nederlandse jongerenvertegenwoordigers doen dit voor alle jongeren in Nederland. Ze trekken het hele land door om van jongeren te horen wat zij belangrijk vinden als het gaat om gelijkheid, klimaatverandering, vrede, veiligheid en internationale samenwerking. Dit nemen zij mee naar conferenties en toppen in binnen- en buitenland. Met hun grenzeloze bevlogenheid maken zij zich op deze manier hard voor een duurzame, veilige en inclusieve toekomst voor ons allemaal.

Elk jaar wordt er op elk thema één nieuwe jongerenvertegenwoordiger gekozen die zich voor 2 jaar committeert. Zo werken we met een junior-senior systeem. Het eerste jaar leren zij alle kneepjes van de senior (die op dat moment het tweede jaar ingaat), en het tweede jaar fungeren zij als senior voor de nieuw gekozen Jongerenvertegenwoordiger. In het voorjaar vinden de verkiezingen voor de Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken (1 functie) plaats, en in het najaar voor de Jongerenvertegenwoordigers die naar de Verenigde Naties gaan (3 functies).


jouw rol en taken

Jij draagt bij aan de organisatie van de verkiezingen en de organisatie van het finale-event (begin juni). Je doet dit in samenwerking met Marjolein Quist (projectleider Nacht van de VN) en Ilja Schurink (projectleider Verkiezingen). Voorbeelden van jouw taken zijn:

 • Inhoudelijk en logistiek uitwerken van verschillende programmaonderdelen van de verkiezingen en het finale-event;
 • Benaderen van potentiële sprekers en hosts voor het finale-event;
 • Coördinatie van het team van vrijwilligers tijdens het evenement zelf;
 • Promotie en werving via social media in samenwerking met team communicatie;
 • Eventuele mogelijkheid om mee te denken over het inhoudelijke en doorlopende programma van de Jongerenvertegenwoordigers.

wie ben jij?

Jij gelooft in jongeren en de impact die zij kunnen hebben op de grote uitdagingen van deze tijd. Je hebt zin om de handen uit de mouwen te steken, creatief mee te denken en met verschillende partijen te bouwen aan een prachtig event. Je bent een echte organisator, je werkt zelfstandig en houdt overzicht over alles wat er loopt. Door helder te communiceren en duidelijke afspraken te maken is iedereen op de hoogte van wat er moet gebeuren.

 • Je bent enthousiast en energiek, en weet dat op anderen over te brengen;
 • Je kunt goed plannen en maakt duidelijke afspraken. Je bent een echte regelaar, en je weet van aanpakken;
 • Je hebt creatieve ideeën over hoe we jongeren op een interactieve manier kunnen inspireren;
 • Je weet wat er speelt in de wereld van internationale politiek en samenwerking of wil hier meer over leren;
 • Je bent per direct 2-3 dagen per week beschikbaar tot en met begin juni (startdatum en aantal uur per week in overleg).

M/V/X, opleiding of geen opleiding, waar je ook woont en wat je achtergrond ook is: iedereen is welkom bij NJR.


wat bieden wij?

Je gaat deel uitmaken van een jonge organisatie met open en hechte sfeer. Als stagiair/vrijwilliger krijg je alle kansen om jezelf te ontwikkelen en er is veel ruimte voor jouw eigen inbreng in dit project.

 • Opbouwen van netwerk in de ngo-sector;
 • Toegang tot NJR-trainingen van o.a. de Changemaker Academy;
 • Stagevergoeding of vrijwilligersvergoeding (afhankelijk van constructie).

interesse?

Lijkt dit je wat? Stuur dan uiterlijk 5 maart een korte motivatie en CV naar [email protected] o.v.v. Sollicitatie stagiair Verkiezingen Europese Zaken. Voor vragen over deze vacature kun je ook mailen naar [email protected].


meer weten?