youngleaderzbanner.jpg

Young Leaders

Wil jij iets voor andere jongeren betekenen en tegelijkertijd je eigen talenten ontwikkelen? Wij geven jou en andere jongeren de kans uit te groeien tot Young Leaders, ofwel goede voorbeelden voor leeftijdsgenoten in de eigen buurt. Je wordt door training en coaching klaargestoomd voor je taak als Young Leader. Je ontdekt wat jij goed kunt en leert onder andere ook activiteiten organiseren, omgaan met groepen, presenteren en solliciteren. Til met jouw talenten je eigen buurt naar een hoger niveau! Tegelijkertijd leg je contacten die handig kunnen zijn voor later. Uiteindelijk laat je jongeren bij jou in de buurt zien wat jij allemaal geleerd en gedaan hebt door het organiseren van activiteiten voor buurtgenoten. Ook ontvang je aan het eind een certificaat met aanbevelingen waarmee je naar een toekomstig werkgever of stagebegeleider kunt stappen.

Young leaders is op zoek naar samenwerkingspartners om in een aantal nieuwe steden aan de slag te gaan. Neem voor meer informatie contact op met Cilia Daemen via ciliadaemen@njr.nl.

Partners
Young Leaders is mede mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels Nederland, VSBfonds, Oranje Fonds, Janivo Stichting, Ministerie BZK en de deelnemende gemeenten: Amsterdam, Haarlem, Waalwijk, Zeist, Twenterand en Capelle aan den IJssel.

Binnenkort nieuwe editie van start

De aanpak leidt jongeren op tot actieve rolmodellen in hun buurt die weten wat in hun wijk speelt, welke behoeften er leven en wat zij hier zelf –samen met andere jongeren- aan willen doen.

Young Leaderz geeft hiermee de gemeente een directe lijn met jongeren die in de regel moeilijk te bereiken zijn (voor het maken van en betrekken bij beleid).

Klik hier voor een korte presentatie of hier voor de informatiebrochure. Voor meer informatie neemt u contact op met ciliadaemen@njr.nl of 030-2303575.