FAQ

Wat is een bestuursjaar?

Een bestuursjaar is een jaar waarin jij als bestuurder de koers uitzet van een organisatie. In het geval van NJR betekent dit dat jij je met 6 anderen van 1 juli 2017 tot 30 juni 2018 inzet voor de grootste jongerenorganisatie van Nederland. Als bestuur bewaak je de grote lijnen van de organisatie en zorg je ervoor dat NJR haar doelen behaalt. Je schrijft bijvoorbeeld het werkplan voor 2018, waarin staat wat NJR in 2018 allemaal gaat doen. Daarnaast houd je in de gaten of de organisatie goed werkt. Het belangrijkst is dat je als bestuurslid het gezicht van NJR bent. Je komt op veel plekken waar je namens NJR, en dus namens alle Nederlandse jongeren, spreekt. Als bestuurslid heb je de verantwoordelijkheid om de belangen van deze jongeren altijd voorop te hebben staan.

 

Hoe kan ik meer te weten komen over een bestuursjaar bij NJR?

Het huidige bestuur van NJR organiseert een informatieavond op 27 maart van 19:00 tot 21:00 op de Kromme Nieuwegracht 58 te Utrecht. Je kan je aanmelden voor deze avond via Info@njr.nl.  Op deze avond kan je meer te weten komen over hoe zo’n bestuursjaar er nou precies uit ziet en wat de specifieke bestuursleden doen binnen hun functie. Je kan op deze avond ook al je vragen kwijt over het bestuur en NJR. 

Daarnaast wordt op deze avond het NJR mentorprogramma geïntroduceerd. Mocht je dit jaar nog niet voor een bestuursjaar willen gaan, maar wil je jezelf al wel ontwikkelen naast je studie of in een tussenjaar? Dan biedt NJR de mogelijkheid om een mentor te krijgen. Deze mentor spreekt een paar keer per jaar met je af en kan je helpen met het bepalen van je doelen en het waarmaken van je dromen.

Informatie over de specifieke functies vind je in het Vacature boekje.

Je kan ook altijd inhoudelijke vragen kwijt bij de huidige bestuursleden. Je vindt de emailadressen van het bestuur op http://www.njr.nl/ons-bestuur/

 

Hoe financier ik mijn bestuursjaar?

Van NJR krijg je als bestuurder een vergoeding van €450,- per maand. Daarnaast is er een reiskostenvergoeding en worden er incidentele kosten zoals vergaderkosten vergoed.

 

Welke functies zijn er?

Het NJR bestuur bestaat uit zeven functies:

- Voorzitter

- Secretaris

- Bestuurslid Acquisitie (formeel ook penningmeester)

- Bestuurslid Merk & Strategie

- En 3 bestuursleden belangenbehartiging: 1x Internationaal, 1x Nationaal en 1x Lokaal

Uitgebreide informatie per functie kan je vinden in het Vacatureboekje.

 

Hoe ziet de overdracht eruit?

Vanaf het moment dat het nieuwe bestuur is ingestemd, begint de overdracht. Er staan drie volledige dagen ingepland waarin het bestuur 2016-2017 gezamenlijk het bestuur 2017-2018 een stoomcursus geeft. Deze dagen zijn 19, 20 en 21 juni.  Daarnaast krijg je in de maand juni alle gelegenheid om mee te lopen met jouw voorganger en gesprekken te voeren met medewerkers. Vanaf 1 juli ga je officieel aan de slag. Vanaf dat moment gaat ook de bestuursvergoeding in. Zodra het bestuur bekend is, zal er een beleidsweek ingepland worden. Deze vindt naar alle waarschijnlijkheid plaats in de maand juli. In deze week wordt het nieuwe werkplan geschreven, maar zal er ook een training gegeven worden over NJR en besturen en worden jullie als bestuur getraind in samenwerking.

 

Hoeveel tijd kost een bestuursfunctie?

We verwachten dat je minimaal 24 uur per week beschikbaar bent voor je bestuurstaken. Afhankelijk van je functie en de inhoud van deze functie, kan dit de ene week meer zijn dan de andere week. Het is dus goed mogelijk om bijvoorbeeld nog enkele vakken te volgen of een bijbaantje te hebben. Je uren zijn redelijk zelfstandig in te vullen. Het enige wat vast staat, is dat je een keer per week een bestuursvergadering hebt. Deze vindt in de regel plaats op maandag aan het eind van de middag en neemt minstens drie uur in beslag. De precieze tijden hiervan bepaal je samen met de rest van het bestuur. Er wordt wel van je verwacht dat je flexibel bent. Vooral bij de Voorzitter en de Bestuursleden Belangenbehartiging komt het veel voor dat zij elke week een andere agenda hebben en vaak tijdens kantooruren evenementen en vergaderingen bijwonen. De selectiecommissie zal hier ook naar informeren en bespreken hoe jij jouw jaar bij NJR wilt vormgeven.

 

SOLLICITEER voor 10 april 2017 door je motivatiebrief en cv te sturen naar Ikwilinhetbestuur@njr.nl of kom naar onze informatieavond op 27 maart van 19:00 tot 21:00 op de Kromme Nieuwegracht 58.