NJR zoekt aansprekende Voorzitter

(Deadline: 10 april '17)

Als voorzitter ben je het gezicht en het kompas van de organisatie. Je draagt zorg voor de algemene belangenbehartiging van jongeren en vraagt met de bestuursleden Belangenbehartiging overal aandacht voor NJR’s lobbypunten en de belangen van jongeren. Je onderhoudt goede contacten met de lidorganisaties en externe partijen als het ministerie van VWS, de Jongeren-SER en andere (toekomstige) samenwerkingspartners. Als gezicht van NJR ben je daarnaast vaak te zien, te horen en te lezen in de media.

Je hebt visie, weet waar NJR heen moet gaan en stuurt op deze koers aan. Je opereert volledig in het belang van NJR. De voorzitter houdt overzicht over het bestuur, het algemene beleid, en de verschillende programma’s en processen binnen NJR. Hiervoor werk je nauw samen met de werkorganisatie en de andere bestuursleden, waarbij je dagelijks contact onderhoudt met de secretaris en het bestuurslid Merk en Strategie. Daarnaast weet jij met jouw enthousiasme, kennis en kunde iedereen om je heen te motiveren het beste uit zichzelf te halen.

Functie-eisen

De voorzitter:

  • Is goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen;
  • Is analytisch en inhoudelijk sterk en kan snel schakelen;
  • Spreekt goed voor publiek, pers en/of media;
  • Heeft gevoel voor politiek­bestuurlijke verhoudingen;
  • Is creatief en strategisch;
  • Kan inhoudelijk meeschrijven aan beleids­ en werkplan;
  • Kan zowel aansturen en delegeren als samenwerken en motiveren;
  • Kan overzicht houden en functioneert goed onder druk;
  • Is toegankelijk, flexibel en toegewijd aan NJR;
  • Luistert, staat open voor en motiveert vrijwilligers en collega’s.

Save the date(s):

Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je meer weten? Op 27 maart is er van 19:00 tot 21:00 een informatieavond op ons kantoor, op de Kromme Nieuwegracht 58 in Utrecht.                                  

Wil je gelijk solliciteren? Stuur je motivatiebrief en CV dan vóór 10 april naar de kandidatencommissie via ikwilinhetbestuur@njr.nl

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 22 April, houd daar rekening mee.

Blokkeer ook 13 mei in je agenda i.v.m. de groepsdag.

Voor meer informatie over de selectieprocedure kan je ook bij ikwilinhetbestuur@njr.nl terecht. Vragen over specifieke functies kun je richten aan de huidige bestuursleden. Hun e-mailadressen vind je op http://www.njr.nl/ons-bestuur/. Het huidige bestuur heeft geen invloed op de selectieprocedure. Voor extra informatie over NJR, lidorganisaties, projecten, beleid etc. kan je kijken op njr.nl.

Ga 27 maart in gesprek met Caesar! (huidige voorzitter)

Ga 27 maart in gesprek met Caesar!

(huidige voorzitter)