Vacature: Young Professional

Ben jij de Young Professional die ons nog beter maakt in wat we doen? Mail je motivatie met CV.

 

Als jongerennetwerk van Nederland, met ruim 35 landelijke lidorganisaties, hebben wij een belangrijke rol in het vormgeven van de toekomst van ons land. Elke dag werken wij eraan dat onze maatschappij meer kansen biedt aan jongeren en dat meer jongeren ook gebruik maken van die kansen. Met onze jongerenprojecten bereiken we elk jaar 100.000 jongeren. Met onze lobby en beleidsadvies beïnvloeden we overheden en instellingen, van gemeenten en Tweede Kamer, tot EU en VN.

Sinds kort zijn gemeenten verantwoordelijk voor jeugdbeleid en wij hebben een aantal stappen ondernomen om bij deze ontwikkeling aan te sluiten. Vanaf 2017 leggen wij meer focus op de lokale overheid, waarbij we de gemeente niet alleen helpen hun jongeren te betrekken in hun beleidsvorming, maar ook adviseren over de beste manier om met dat beleid ook echt impact te hebben op jongeren. In het verlengde hiervan gaan we op grote schaal aan de slag om actief burgerschap onder jongeren te stimuleren.

Dit alles doen wij vanuit ons kantoor op de Kromme Nieuwegracht 58 te Utrecht. Hier zorgen onze 30 jonge medewerkers en stagiaires, 7 ambitieuze bestuurders, 8 internationale jongerenvertegenwoordigers en honderden enthousiaste vrijwilligers dat jongeren in Nederland het beste uit zichzelf kunnen halen en daarmee een positieve invloed hebben op hun omgeving.

 

Per direct zijn wij op zoek naar een Young Professional (16 – 20 uur per week) die een bijdrage kan leveren aan verschillende projecten.

Denk je dat jij een bijdrage kunt leveren aan een of meer van onderstaande projecten?

 • NJR Expertisebureau Jeugdparticipatie: via ons Expertisebureau, de specialist op het gebied van jongeren, delen we onze kennis, inzichten en ervaringen met beleidsmakers die jongeren willen begrijpen, betrekken of activeren; zo helpen we overheden en instellingen om hun impact op jongeren te vergroten.

 • Programma Young Leaders: met dit programma leiden we jongeren in achterstandswijken op tot echte leiders, rolmodellen voor leeftijdsgenoten in de buurt; hiervoor werken we samen met gemeenten en jongerenwerk door heel Nederland.

 • Project Jongeren over polarisatie: samen met jongeren brengen we strategieën en aanpakken in kaart om de voedingsbodem voor polarisatie en radicalisering tegen te gaan en verkennen we hoe de weerbaarheid van risicogroepen vergroot kan worden.

 

Over jou

Je gelooft in jongeren. Je kan een project op creatieve wijze inhoudelijk ontwikkelen en de coördinatie en organisatie succesvol uitvoeren. Je bent een echte teamspeler en bouwt met je sociale vaardigheden succesvol aan (jongeren)netwerken. Daarin maak je duidelijke afspraken met alle partijen. Deelnemers aansturen en samenwerkingspartners managen is voor jou geen probleem; je kunt hen motiveren en inspireren en zorgt voor draagvlak voor je project. Je bent zelfstandig, ondernemend en kunt mensen overtuigen van jouw verhaal. Kortom, we zijn op zoek naar een intelligente doener!

 

Wij vragen:

 • Ervaring in projectmatig werken en resultaatgericht samenwerken;

 • Zelfstandigheid in een verantwoordelijke functie;

 • Een kei zijn in communiceren en in korte tijd een netwerk kunnen opbouwen;

 • Makkelijk kunnen schakelen tussen jongeren en professionals;

 • Goed kunnen plannen en organiseren;

 • Flexibel zijn en niet erg vinden om regelmatig te reizen of ‘s avond of in het weekend op stap te zijn;

 • Open, proactief en ondernemend zijn;

 • Goed kunnen omgaan met jongeren (12-30 jaar) met uiteenlopende achtergronden.

 

Wij bieden:
NJR is een mooie organisatie om te werken: jong, open, ambitieus en hecht. Als projectleider krijg je veel verantwoordelijkheid en ruimte om het project succesvol uit te voeren. Het salaris bedraagt ongeveer € 2.500 bruto bij een 36-urige werkweek (CAO Welzijn, schaal 8). De aanstelling is in eerste instantie voor een half jaar. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot verlenging, onder voorbehoud van doorlopende projectfinanciering. Het aantal uren bedraagt 16-20 per week. Als onze acquisitie succesvol verloopt kan dat aantal uren eventueel worden uitgebreid.

 

Solliciteren
Lijkt dit je wat? En pas jij perfect in dit profiel? Stuur dan je motivatie en CV vóór 19 maart naar info@njr.nl o.v.v. vacature Young Professional. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 6 april.