Gezocht: Projectleider 'World = U'

Per 1 februari 2017 zijn wij op zoek naar een: Projectleider ‘World = U’ (20-24 uur p.w.)

Over het project

World = U is een (inter)nationale beweging vóór en dóór jongeren tussen de 17 en 27 jaar dievanuit dialoog en samenwerking impact willen hebben op vraagstukken rond duurzame ontwikkeling. World = U werd in 2012 door Rabobank, Stichting Nederland in Dialoog en het Wereld Natuur Fonds gelanceerd. In de beginjaren zijn meer dan 25 lokale jongerengroepen en honderden jongeren samen met lokale Rabobanken, ondernemers en maatschappelijke organisaties op een inspirerende ontdekkingsreis gegaan. Een reis waarbij zij konden zien én laten zien hoe zij een concrete bijdrage kunnen leveren aan een betere, duurzame wereld.  In 2015 heeft World=U een ambitieuze doorstart gemaakt, de World = U Food Tour, die helemaal in het teken staat van voedsel(zekerheid). Nu dit concept staat is het tijd voor de volgende stap. NJR is trots dat zij als jongerenorganisatie het vertrouwen van de Founding Partners heeft gekregen om die vervolgstap te zetten en samen met hen te werken aan zoveel mogelijk impact. 

 

Over de functie

NJR zoekt voor het project ‘World = U’ een gedreven projectleider die dit landelijke jongerenproject over (mondiale) voedselzekerheid verder vormgeeft en uitrolt. De projectleider is o.a. verantwoordelijk voor het werven van lokale Rabobanken, jongeren/studenten en (lokale) ondernemers voor lokale dialoog- en actieprogramma’s. De projectleider organiseert en coördineert deze lokale/regionale programma’s en werkt daarin nauw samen met betrokkenen binnen Rabobank en verder allerlei organisaties en mensen binnen en buiten NJR. Hij of zij organiseert daarnaast verdiepende of follow-up activiteiten, zoals een landelijke kick-off en uitwisselingsdag, Masterclasses en begeleiding van jongerengroepen die acties opzetten. Ook valt de projectcommunicatie onder de verantwoordelijkheid van de projectleider, ondersteund door een communicatieadviseur van NJR. De projectleider rapporteert aan een van onze programmamanagers. 

 

Over jou

Je gelooft in het potentieel van jongeren en jongerenorganisaties. Je bent in staat om een project op creatieve wijze inhoudelijk te ontwikkelen en tevens de coördinatie en organisatie succesvol uit te voeren. Je bouwt met je sociale vaardigheden succesvol aan (jongeren)netwerken rondom het project. Daarin maak je duidelijke afspraken met alle partijen. Voor het aansturen van deelnemers en samenwerkingspartners draai jij je hand niet om; je kunt hen motiveren en inspireren en zorgt voor draagvlak voor je project. Je bent zelfstandig, ondernemend en kunt mensen overtuigen van jouw verhaal. Kortom, we zijn op zoek naar een intelligente doener!

 

Onze ideale kandidaat

  • Heeft ervaring in projectmatig werken en resultaatgericht samenwerken;
  • Heeft ervaring met het werven, ondersteunen en begeleiden van jongeren met uiteenlopende achtergronden; 
  • Heeft ervaring met het binden van private partijen aan maatschappelijke initiatieven; 
  • Heeft kennis van duurzame ontwikkeling, (I)MVO en het liefst ook kwesties rond voedselzekerheid;
  • Bezit bewezen zelfstandigheid in een verantwoordelijke functie;
  • Is gedreven en weet van aanpakken.  

 

Wij bieden

NJR is een jonge, ambitieuze en hechte organisatie met een groot netwerk onder jongeren en (jongeren)organisaties. Als projectleider krijg je veel verantwoordelijkheid en ruimte om het project succesvol uit te voeren. Het salaris bedraagt € 2.454 bij een 36-urige werkweek (CAO Welzijn, schaal ‘8 Start’). De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot verlenging, onder voorbehoud van doorlopende projectfinanciering. Het aantal uren bedraagt 20-24 per week.

Interesse? Mail uiterlijk op 15 januari 2017 jouw motivatiebrief met CV naar Franke Roor via: frankeroor@njr.nl o.v.v. Sollicitatie World = U. De 1e gesprekken vinden plaats in de week van 16-20 januari 2017. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld