cultuurshaker

Provinciaal jeugddebat

BILD0005

 
 
 

Het programma

afbeelding logoYoungLeaderz

 
 
 

Nationaal Jeugddebat

njdblokje

 
 
 

Voor gemeenten

afbeelding voorgemeenten
 
 
 

Ervaringen

afbeelding YoungLeaderz klein
 
 
 

Wat is CultuurShaker

Jongeren uit Internationale Schakelklassen en VMBO's door heel Nederland organiseren op oudereninstellingen in de buurt van de school een feest. De jongeren verzinnen zelf het programma en solliciteren bij het CultuurShaker uitzendbureau naar een baan om hun feest tot een succes te maken.

CultuurShaker-handen schudden voor gebruik

Er is een nieuw feestdrankje op de markt, de CultuurShake! Het drinken van dit brouwsel vervaagt verschillen en focust de geest op overeenkomsten in cultuur, taal en goed gezel- en burgerschap.
Het geheim van het drankje zit hem in de kennismaking tussen twee belevingswerelden. Die van jongeren en Nederlandse ouderen. De CultuurShake wordt exclusief geschonken op oudereninstellingen tijdens de CultuurShaker interculturele middagen. Vast staat dat er iets magisch gebeurt tussen hen die dit drankje drinken.

Download hier al het lesmateriaal voor een succesvolle CultuurShaker

De organisatie van de CultuurShaker interculturele middagen is in handen van de jongeren zelf. Hiermee zetten ze zowel individueel en als groep een prestatie neer die ze in hun portfolio kunnen verwerken. Tegelijkertijd ontwikkelen ze vaardigheden die ze kunnen inzetten om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. Aan het eind van het jaar wordt er vaak een afscheidsfeest georganiseerd, de jongeren kunnen hiervoor de werkwijze van CultuurShaker gebruiken of (een deel van) de programmering overnemen. De ouderen hebben ook een actieve rol tijdens CultuurShaker; ze laten hun belevingswereld en daarmee de Nederlandse normen en waarden zien.


In 5 stappen CultuurShaker uitvoeren

1: Zoek contact met het zorgcentrum en maak afspraken over de uitvoeringsdatum
2: Geef de introworkshop, laat de jongeren het programma samenstellen en maak draaiboek
3: Verdeel de groep in projectgroepjes die bijvoorbeeld de bingo of de modeshow voorbereiden.
4: Voer de voorbereiding uit
5: Party time

foto_2

stap4

 
 
 

stap2

 
 
 

stap5

 
 
 

stap3

 
 
 

supportnodig

 
 
 

Laatste Tweets NJR