Contact 
 
 

Persberichten

 
 
 
dinsdag, 05 maart 2013 16:11

Jongeren willen graag doorstuderen voor betere baankans

Jongeren willen graag doorstuderen voor betere baankans
NJR: laat het kabinet tweede studie weer aantrekkelijk maken

Een meerderheid van de jongeren (56%)  is bereid om na hun opleiding door te leren voor betere aansluiting op de arbeidsmarkt, blijkt uit onderzoek van NJR en het 1V jongerenpanel onder 1.500 jongeren van 12 tot en met 18 jaar.

Jongeren zijn flexibel
Maar liefst 72% van de deelnemers is bereid om na hun studie tijdelijk te gaan werken voor een stagevergoeding om zo werkervaring op te doen. Marcel Bamberg, voorzitter NJR, over de uitslag: "Onze generatie laat een enorme wilskracht zien om er iets van te maken en is ontzettend flexibel. Maar wat jongeren op zijn minst nodig hebben om de jeugdwerkloosheid zelf aan te pakken, is fatsoenlijk en betaalbaar hoger onderwijs".

Tweede studie
Een tweede studie in het hoger onderwijs zou weer betaalbaar moeten worden, stelt NJR, de koepel van jongerenorganisaties in Nederland. "Laat het kabinet een tweede studie in het hoger onderwijs weer financieel ondersteunen en laat het de dreiging van het leenstelsel wegnemen. Daarmee zouden we de jeugdwerkloosheid pas echt een forse tik uitdelen," aldus Bamberg.

Nationaal jeugddebat

NJR en het EenVandaag jongerenpanel onderzochten de mening van jongeren in het kader van het Nationaal Jeugddebat dat 22 april in de Tweede Kamer wordt gehouden. Jongeren zullen daar onder andere met minister Asscher in debat gaan over jeugdwerkloosheid.

Kijk ook op www.njr.nl

Lees 2259 keer Laatst aangepast op dinsdag, 05 maart 2013 16:16

Laatste Tweets NJR