Ik Ben Geweldig helpt Peter om iets goeds te doen voor ander

Op zaterdag 6 en zondag 7 juni organiseert Peter (22 jaar) het multiculturele festival TorenPOB in ‘t Zandt. Hierbij krijgt hij steun van zijn team en Ik Ben Geweldig. Dit bijzondere festival geeft muzikanten en artiesten uit alle windstreken de ruimte om de muzikale en ritmische aspecten van hun cultuur te laten zien. TorenPOB staat voor Platteland Ontmoet Buitenland, op het festival zien de jonge plattelanders dat elke cultuur gemeenschappelijke waarden van gezelligheid heeft, in de vorm van eten, drinken, dans en muziek. Peter diende dit geweldige idee in bij Ik Ben Geweldig kreeg zo support om zijn plan uit te voeren. Het project Ik ben Geweldig geeft jongeren de kans om met financiële ondersteuning en coaching iets goeds te doen voor anderen.

Uit een onderzoek onder de jongeren in ‘t Zandt blijkt dat het contact met andere culturen belangrijk is voor het wederzijdse begrip en het tegengaan van discriminatie. Zo is TorenPOB ontstaan, onder het motto ‘Laat je cultuur horen, zien en proeven!, maken de jonge plattelanders kennis met vele verschillende culturen. Naast de muzikale en ritmische optredens is er ook op de zaterdagmiddag een multiculturele markt. De markt biedt ruimte aan verschillende (culturele) instanties om hun cultuur te laten zien aan de plattelanders. De jongeren van ‘t Zandt ontvangen de culturen in hun eigen regio, zodat het op een vertrouwde locatie gezellig wordt door de inbreng van andere culturen.

TorenPOB
Datum: Zaterdag 6 en Zondag 7 juni, van 14.00 tot 00.00 uur
Locatie: Hoofdstraat 45, 9915PB 't Zandt
Toegang: gratis

Voor meer informatie over het festival, het programma en de organisatie ervan, verwijzen we graag door naar de website: http://www.torenpob.com/

Posted
AuthorNJR