Leidse jongeren van de Thermiek en Bonaventura zetten bewoners woonzorgcentrum Topaz Foreschate een dag in het zonnetje met project Shake Up

Op 30 maart slaan jongeren van mytylschool de Thermiek en jongeren van praktijkschool Bonaventura in Leiden de handen ineen om iets goeds te doen voor een ander. Voor het project Shake Up bundelen de leerlingen hun krachten en organiseren zij samen een toffe middag voor senioren van woonzorgcentrum Topaz Foreschate aan de Rouboslaan in Voorschoten. Onder andere bingo en sjoelen staan op het programma. Het project Shake Up van NJR bewijst dat jongeren die veel van elkaar lijken te verschillen, samen grootse dingen kunnen bereiken.

Eerder werden in Utrecht, Den Haag en Rotterdam al jongeren aan elkaar gekoppeld voor het project Shake Up, nu is Leiden aan de beurt. De precieze invulling van het evenement in woonzorgcentrum Topaz Foreschate bepalen de jongeren zelf. Voor deze editie van Shake Up staat een gezellig middagprogramma klaar met onder andere bingo en sjoelen. Ook is er genoeg tijd om met elkaar in gesprek te gaan met een hapje en een drankje erbij.

Voorbereiding
De jongeren van de twee verschillende scholen worden natuurlijk niet zomaar in het diepe gegooid bij het voorbereiden van dit event. Een aantal weken van tevoren krijgen de twee groepen een training ter voorbereiding op de kennismaking met elkaar. Tijdens deze training komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals bewustmaking van vooroordelen en hoe deze te overbruggen zijn. Ook kijken de leerlingen naar hun eigen talenten en hoe zij deze kunnen inzetten voor anderen. Een week later maken de jongeren kennis met elkaar en bereiden ze onder begeleiding van NJR het evenement voor. 

Doel
Het doel van Shake up is om middelbare scholieren en leerlingen van het speciaal onderwijs kennis met elkaar en elkaars leefwerelden te laten maken. Ook leren zij tijdens het uitvoeren van het evenement om vanuit hun eigen krachten en talenten iets te organiseren en als koppels samen te werken om iets goeds voor een ander te doen.  

Voor meer informatie kijk op de pagina van Shake Up.

Posted
AuthorNJR