Jongeren van de Piramide en het Maris College zetten bewoners verpleeghuis Florence een dag in het zonnetje met project Shake Up

Op 5 maart slaan jongeren van Mytylschool de Piramide en jongeren van het VMBO op het Maris college de handen ineen om iets goeds te doen voor een ander. Voor het project Shake Up bundelen de leerlingen hun krachten en organiseren zij samen een toffe ochtend voor senioren van verpleeghuis Florence aan de Steenhouwersgaarde in Den Haag. Onder andere bingo, een dansworkshop en een pianoconcert staan op de planning. Het project Shake Up van NJR bewijst dat jongeren die veel van elkaar lijken te verschillen, samen grootse dingen kunnen bereiken.

Eerder werden in Utrecht en Rotterdam al jongeren aan elkaar gekoppeld voor het project Shake Up, nu is Den Haag aan de beurt. De precieze invulling van het evenement in het verpleeghuis bepalen de jongeren zelf. Voor deze editie van Shake Up staat een bomvol ochtendprogramma klaar met onder andere een bingo, een dansworkshop voor de bewoners en een pianoconcert. De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch, ook volledig verzorgd door de leerlingen van de twee scholen.

Voorbereiding
De jongeren van de twee verschillende scholen worden natuurlijk niet zomaar in het diepe gegooid bij het voorbereiden van dit event. Een aantal weken van tevoren krijgen de twee groepen een training ter voorbereiding op de kennismaking met elkaar. Tijdens deze training komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals bewustmaking van vooroordelen en hoe deze te overbruggen zijn. Ook kijken de leerlingen naar hun eigen talenten en hoe zij deze kunnen inzetten voor anderen. Een week later maken de jongeren kennis met elkaar en bereiden ze onder begeleiding van NJR het evenement voor. 

Doel
Het doel van Shake up is om middelbare scholieren en leerlingen van het speciaal onderwijs kennis met elkaar en elkaars leefwerelden te laten maken. Ook leren zij tijdens het uitvoeren van het evenement om vanuit hun eigen krachten en talenten iets te organiseren en als koppels samen te werken om iets goeds voor een ander te doen.  

Kijk ook op www.njr.nl/shakeup

 

Posted
AuthorNJR