21-jarige studente laat komende tijd de stem van Nederlandse jongeren horen

Sjoukje van Oosterhout, studente Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen, is afgelopen donderdag door Nederlandse jongerenorganisaties verkozen tot Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken. De komende twee jaar gaat Sjoukje op zoek naar meningen en ideeën van jongeren, die ze vervolgens bespreekt met beleidsmakers in Europa. De verkiezing is georganiseerd door NJR.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van NJR kreeg ze meer stemmen dan haar tegenkandidaat Claudia Elion (20), waarna ze zich de nieuwe Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken mocht noemen. Sjoukje is erg blij dat ze is verkozen. “Ik had het echt niet verwacht en vind het ontzettend leuk. Ik kan niet wachten om de komende twee jaar aan de slag te gaan!” Sjoukje wil zich vooral hard gaan maken voor jeugdwerkloosheid, onderwijs over Europa en klimaat en duurzaamheid. Sjoukje: “Dit zijn thema’s die niet alleen in Nederland spelen, maar grensoverschrijdend zijn en alleen op te lossen zijn als we die in Europa gezamenlijk aanpakken”. 

Jongerenvertegenwoordigers

Jongerenvertegenwoordigers vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. NJR begeleidt en adviseert jongerenvertegenwoordigers zodat zij de stem van Nederlandse jongeren kunnen laten horen. Sjoukje gaat samenwerken met Sebastiaan Rood, hij is al een jaar actief als jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken. Met het aantreden van Sjoukje, zwaait Sophie Maria Pelle na twee jaar af als Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken. Op het gebied van UNESCO, Duurzame Ontwikkeling en de Algemene Vergadering van de VN zijn ook jongerenvertegenwoordigers actief. Kijk voor meer informatie op www.jongerenvertegenwoordigers.nl 

NJR

NJR is het netwerk van jongeren in Nederland die ertoe willen doen door te gaan voor wat hen ligt en daarmee anderen te raken.

Kijk op www.jongerenvertegenwoordigers.nl voor meer informatie. 

 

Posted
AuthorNJR