Donderdag 22 en vrijdag 23 mei zetten 80 studenten van ROC TOP uit Amsterdam de eerste stap op hun carrièreladder. NJR en Deloitte stellen hun trainers en werknemers beschikbaar om gedurende een tweedaagse training de jongeren inzicht te bieden in hun sterke punten en ambities. De jonge trainers en professionals bundelen zo hun krachten om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk ROC-studenten hun plek vinden in de maatschappij. 

De eerste en tweedejaars studenten van Handel en Management krijgen met behulp van trainingen inzicht in wie zij zijn, wat zij kunnen en wat zij willen in hun toekomstige carrière. Vervolgens gaan zij praktisch aan de slag op het Deloitte kantoor. In verschillende workshops houden de studenten onder andere een sollicitatie “pitch” voor Deloitte professionals, krijgen ze representatie tips en leren zij zich te profileren op sociale media. De combinatie van jonge trainers van NJR en de ervaren professionals van Deloitte zorgt voor een ideale begeleiding voor de jongeren om hun kwaliteiten te ontdekken en het maximale uit zichzelf te halen. Met ROC Werkt! worden de ROC-studenten gemotiveerd door eigen kracht en krijgen zij  een duidelijk en realistisch beeld van hun carrièreperspectieven. Dit vergroot hun kans op een baan en zorgt ervoor dat vroegtijdig schooluitval teruggedrongen wordt. 

Programma ROC Werkt! 

22 Mei

  • Tijd: van 10.00 tot 14.00 uur
  • Locatie: Rode Kruisstraat 14, 1025 KN Amsterdam
  • Training van NJR Trainers: Sterke punten ontdekken, Kwaliteitenspel, Doelenpiramide, Pitchen

23 Mei

  • Tijd: van 09.30 tot 16.00 uur
  • Locatie: Orlyplein 10, 1043 DP Amsterdam
  • Workshops van Deloitte professionals: Communicatie, Social media, Presentatie en Representatie.

Deloitte Fair Chance Foundation

ROC Werkt! is een gezamenlijk project van NJR en de Fair Chance Foundation van Deloitte.  De foundation zet zich in om jongeren in achterstandsituaties een betere toekomst te bieden. Zo wordt de doorstroom van deze jongeren naar de arbeidsmarkt verbeterd en kunnen ze uit hun situatie breken. De foundation combineert hiervoor de inzet van mensen, kennis en financiële steun. De vrijwilligers van Deloitte werken daarvoor samen met erkende instanties die bewezen expertise hebben en autoriteit uitstralen binnen hun vakgebied.

NJR

NJR is het netwerk van jongeren in Nederland die ertoe willen doen door te gaan voor wat hen ligt en daarmee anderen te raken. Bij NJR werken honderden jongeren samen aan projecten, initiatieven en campagnes. Daarnaast is NJR de schakel tussen jongeren, overheden en verschillende organisaties die zich met jeugd- en jongerenbeleid bezig houden.

Neem voor meer informatie over het project contact op met Linda Janmaat, afdeling Communicatie. 

Posted
AuthorNJR