vrijdag, 19 september 2014 13:23

Alexander Pechtold uitgeroepen tot winnaar Klare Taalprijs 2014

Geschreven door

Den Haag – 18-09-2014

Tijdens de laatste dag van de Algemene Beschouwingen  is Alexander Pechtold (D66) door de Jargonbrigade uitgeroepen tot winnaar van de Klare Taalprijs 2014. De politicus kreeg deze prijs vanwege zijn vermogen om ingewikkelde politiek begrijpelijk te maken.

Elk jaar beoordeelt de Jargonbrigade van NJR het taalgebruik van ministers en Tweede Kamerleden. De politicus die zich het helderst uitdrukt mag de Klare Taalprijs in ontvangst nemen. Degene die juist verzandt in jargon en moeilijk taalgebruik krijgt de Zwetsprijs.

Dit jaar vond de Jargonbrigade dat Pechtold de Klare Taalprijs verdiende. Wessel Lagerweij (17): “Hij gebruikte leuke zinnen en maakte ingewikkelde politiek te begrijpen voor ons als Jargonbrigade. Hij zei bijvoorbeeld: “De enige nummers die ik kon vinden zijn de paginanummers”. Dat soort zinnen vallen op.” Het is de vierde keer dat Pechtold te prijs wint. Ook in 2012, 2011 en 2008 ging hij er met de beker vandoor.

Zwetsprijs voor Halbe Zijlstra
Dit jaar vond de Jargonbrigade dat Zijlstra de Zwetsprijs verdiende. Marten van der Maas (16): “Hij gebruikte veel jargon, zoals afkortingen, en gebruikte veel ‘uhm’s’ om zijn punt duidelijk te maken.”

De Jargonbrigade, een initiatief van jongerenorganisatie NJR, bestaat dit jaar uit elf jongeren van tussen de veertien en achttien jaar oud

Vorige winnaars

Politici die afgelopen jaren hun verhaal helder over wisten te brengen en daarom de Klare Taalprijs wonnen zijn: Diederik Samsom (2013), Alexander Pechtold (2012, 2011 & 2008), Emile Roemer (2010) en Mark Rutte (2009).

De twijfelachtige eer van de Zwetsprijs ging eerder naar Halbe Zijlstra (2013), Bram van Ojik, 2012), Sybrand van Haersma-Buma (2011) en Stef Blok (2010).

De jargonbrigadiers vinden dat jongeren de politiek ook moeten kunnen volgen, maar dat is nauwelijks te doen als politici alleen de taal spreken van jargon en kromme zinnen. Om politici te bewegen heldere taal te spreken en politiek daardoor toegankelijker te maken voor jongeren, is in 2003 de jargonbrigade in het leven geroepen door NJR.

NJR

Bij NJR werken ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. NJR geeft jongeren de kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hun in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

Voor meer informatie over de Jargonbrigade kun je contact opnemen met Iris Becx via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030-2303575.

vrijdag, 05 september 2014 11:33

Nieuwe jongerenvertegenwoordigers gezocht!

Geschreven doorNJR zoekt twee nieuwe jongerenvertegenwoordigers!

Ook jij kunt wat doen tegen kindermishandeling! 

Verwaarlozing. Mishandeling. Misbruik. Ook in Nederland wordt dit kinderen aangedaan: jaarlijks hebben ruim 118.000 kinderen hier mee te maken. Veel organisaties en hulpverleners doen hun uiterste best om dit aantal te verlagen, maar er moet nog heel veel gebeuren. Hoewel bij kindermishandeling altijd kinderen betrokken zijn, wordt er nog veel te weinig naar jongeren zelf geluisterd. Daar moet iets in veranderen. Daar kán iets in veranderen! 

Om dat te verbeteren en om de stem van jongeren sterker te laten horen, is vorig jaar de ‘Jongerentaskforce Kindermishandeling’ opgericht. Wij hebben gesproken in de Tweede Kamer, hebben onderzoek gedaan naar de meningen van jongeren, hebben onze ervaringen gedeeld met professionals, en zijn op bezoek geweest bij scholen. Dit en nog meer hebben we gedaan met één doel voor ogen: de stem van jongeren laten horen. 

Sommigen van ons gaan komend jaar een nieuwe uitdaging aan. Wij zijn daarom voor volgend jaar op zoek naar een aantal nieuwe leden om onze groep te versterken. Wil jij je actief inzetten om de stem van jongeren te laten horen, en ben jij enthousiast om kindermishandeling tegen te gaan? Ben jij tussen de 15 en 25 jaar, en durf jij te zeggen wat je er van vindt? Heb jij zelf of vanuit je omgeving ervaring met kindermishandeling, of ben jij op een andere wijze betrokken bij het onderwerp? Stuur dan nu jouw motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ! Wij zijn heel benieuwd naar hoe jij de Jongerentaskforce kan versterken, en wat volgens jou het beste idee is voor komend jaar. 

Praktische begeleiding van de groep vindt plaats door een medewerker van Augeo, een organisatie die zich o.a. inzet voor de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Hij zal ook samen met ons de werving en selectie doen voor komend jaar, dit zal plaatsvinden in juli en augustus. Het nieuwe Taskforce jaar begint in september 2014, op de eerste bijeenkomst word je goed voorbereid op het jaar (o.a. kennismaking, training, taakverdeling). Gedurende het jaar zullen wij eens in de 5 á 6 weken centraal in het land bij elkaar komen, om plannen en afspraken te maken. Naast de groepsbijeenkomsten vinden ook andere activiteiten plaats, zoals voorbereidingen en gesprekken met jongeren/instanties. De totale tijdsbesteding bedraagt ongeveer 2 uur per week, reiskosten en dergelijke zullen worden vergoed. 

Groet en hopelijk tot volgend jaar! 

De Jongerentaskforce Kindermishandeling 

P.S. Ook voor vragen en opmerkingen zijn wij natuurlijk te bereiken via bovenstaand e-mail adres

 

Sjoukje van Oosterhout verkozen tot Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken

21-jarige studente laat komende tijd de stem van Nederlandse jongeren horen

Sjoukje van Oosterhout, studente Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen, is afgelopen donderdag door Nederlandse jongerenorganisaties verkozen tot Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken. De komende twee jaar gaat Sjoukje op zoek naar meningen en ideeën van jongeren, die ze vervolgens bespreekt met beleidsmakers in Europa. De verkiezing is georganiseerd door NJR.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van NJR kreeg ze meer stemmen dan haar tegenkandidaat Claudia Elion (20), waarna ze zich de nieuwe Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken mocht noemen. Sjoukje is erg blij dat ze is verkozen. “Ik had het echt niet verwacht en vind het ontzettend leuk. Ik kan niet wachten om de komende twee jaar aan de slag te gaan!” Sjoukje wil zich vooral hard gaan maken voor jeugdwerkloosheid, onderwijs over Europa en klimaat en duurzaamheid. Sjoukje: “Dit zijn thema’s die niet alleen in Nederland spelen, maar grensoverschrijdend zijn en alleen op te lossen zijn als we die in Europa gezamenlijk aanpakken”. 

Jongerenvertegenwoordigers

Jongerenvertegenwoordigers vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. NJR begeleidt en adviseert jongerenvertegenwoordigers zodat zij de stem van Nederlandse jongeren kunnen laten horen. Sjoukje gaat samenwerken met Sebastiaan Rood, hij is al een jaar actief als jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken. Met het aantreden van Sjoukje, zwaait Sophie Maria Pelle na twee jaar af als Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken. Op het gebied van UNESCO, Duurzame Ontwikkeling en de Algemene Vergadering van de VN zijn ook jongerenvertegenwoordigers actief. Kijk voor meer informatie op www.jongerenvertegenwoordigers.nl 

NJR

NJR is het netwerk van jongeren in Nederland die ertoe willen doen door te gaan voor wat hen ligt en daarmee anderen te raken.

Kijk op www.jongerenvertegenwoordigers.nl voor meer informatie. 

NJR

PERSBERICHT

Utrecht, 22 mei 2014

ROC-studenten geven hun toekomst glans met Deloitte tijdens ROC Werkt!

Donderdag 22 en vrijdag 23 mei zetten 80 studenten van ROC TOP uit Amsterdam de eerste stap op hun carrièreladder. NJR en Deloitte stellen hun trainers en werknemers beschikbaar om gedurende een tweedaagse training de jongeren inzicht te bieden in hun sterke punten en ambities. De jonge trainers en professionals bundelen zo hun krachten om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk ROC-studenten hun plek vinden in de maatschappij. 

De eerste en tweedejaars studenten van Handel en Management krijgen met behulp van trainingen inzicht in wie zij zijn, wat zij kunnen en wat zij willen in hun toekomstige carrière. Vervolgens gaan zij praktisch aan de slag op het Deloitte kantoor. In verschillende workshops houden de studenten onder andere een sollicitatie “pitch” voor Deloitte professionals, krijgen ze representatie tips en leren zij zich te profileren op sociale media. De combinatie van jonge trainers van NJR en de ervaren professionals van Deloitte zorgt voor een ideale begeleiding voor de jongeren om hun kwaliteiten te ontdekken en het maximale uit zichzelf te halen. Met ROC Werkt! worden de ROC-studenten gemotiveerd door eigen kracht en krijgen zij  een duidelijk en realistisch beeld van hun carrièreperspectieven. Dit vergroot hun kans op een baan en zorgt ervoor dat vroegtijdig schooluitval teruggedrongen wordt. 


Programma ROC Werkt!
 

22 MEI

§         Tijd: van 10.00 tot 14.00 uur

§         Locatie: Rode Kruisstraat 14, 1025 KN Amsterdam

§         Training van NJR Trainers: Sterke punten ontdekken, Kwaliteitenspel, Doelenpiramide, Pitchen

23 MEI

§         Tijd: van 09.30 tot 16.00 uur

§         Locatie: Orlyplein 10, 1043 DP Amsterdam

§         Workshops van Deloitte professionals: Communicatie, Social media, Presentatie en Representatie.

Deloitte Fair Chance Foundation

ROC Werkt! is een gezamenlijk project van NJR en de Fair Chance Foundation van Deloitte.  De foundation zet zich in om jongeren in achterstandsituaties een betere toekomst te bieden. Zo wordt de doorstroom van deze jongeren naar de arbeidsmarkt verbeterd en kunnen ze uit hun situatie breken. De foundation combineert hiervoor de inzet van mensen, kennis en financiële steun. De vrijwilligers van Deloitte werken daarvoor samen met erkende instanties die bewezen expertise hebben en autoriteit uitstralen binnen hun vakgebied.

NJR

NJR is het netwerk van jongeren in Nederland die ertoe willen doen door te gaan voor wat hen ligt en daarmee anderen te raken. Bij NJR werken honderden jongeren samen aan projecten, initiatieven en campagnes. Daarnaast is NJR de schakel tussen jongeren, overheden en verschillende organisaties die zich met jeugd- en jongerenbeleid bezig houden.

Neem voor meer informatie over het project contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , afdeling Communicatie. 

vrijdag, 16 mei 2014 08:23

LHBT-jongeren niet meer alleen anders dankzij nieuwe site

Geschreven door

 LHBT-jongeren niet meer alleen anders dankzij nieuwe site

 Nietalleenanders.nl zet activiteiten voor en door lesbische, homo- bi, en transgenderjongeren op de kaart

Aan de vooravond van de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie op 17 mei lanceren Movisie, COC Nederland en NJR de website nietalleenanders.nl. Lesbische-, homo-, bi- en transgender (LHBT) jongeren vinden op deze website de activiteiten die in de buurt voor en door LHBT-jongeren worden georganiseerd. Ook kunnen zij hun eigen activiteiten op de kaart zetten en informatie en tips vinden over hoe ze zelf activiteiten kunt organiseren. Zo zorgt de website ervoor dat LHBT-jongeren zich niet alleen anders voelen, maar samen zichzelf kunnen zijn.

De makers van nietalleenanders.nl willen activiteiten stimuleren op plekken waar nog weinig te doen is voor LHBT-jongeren. Zo is er sinds kort een LHBT-jongerengroep in Zeeland. De initiatiefnemers: ‘Voordat wij begonnen hadden  jongeren in Zeeland het gevoel dat ze de enige waren met LHBT-gevoelens. Ze hadden behoefte aan activiteiten waarbij ze gelijkgestemden konden ontmoeten. En dit wilden de jongeren zelf heel graag organiseren’. Met  nietalleenanders.nl kunnen deze jonge organisatoren in Zeeland hun activiteit op de kaart gaan zetten.

 

Nieuwe familie

Uit onderzoek van Movisie blijkt dat extra kwetsbare doelgroepen, zoals transgenders of religieuze jongeren, nog weinig ontmoetingsmogelijkheden hebben. BeyonG van Respect2Love vertelt: LHBT-jongeren met een etnische achtergrond worden vaak verstoten door familie en vrienden. Onze community voelt voor hen dan als een nieuwe familie, waar je liefde en erkenning kunt vinden.’  Voor deze jongeren is de drempel om elkaar in real-life te ontmoeten soms nog te hoog, dus vandaar dat op nietalleenanders.nl ook een overzicht te vinden is van online ontmoetingsmogelijkheden.

Voor en door jongeren

Bij het organiseren van ontmoeting komt veel kijken. Een begeleider van de LHBT-groep in Zeeland: ‘De jongeren hadden in eerste instantie verschillende praktische vragen: hoe werf je vrijwilligers? Hoe vraag je subsidie aan? En hoe leid je een gespreksgroep?’ Deze en andere vragen worden beantwoord op nietalleenanders.nl door middel van veel info, tips en goede voorbeelden.  Op die manier hopen COC Nederland, NJR en Movisie dat er meer  ontmoetingsmogelijkheden komen, dat organisaties langer blijven bestaan en beter aansluiten bij de diverse jongeren.

Nietalleenanders.nl

 

Nietalleenanders.nl is gemaakt in nauwe samenwerking met organisaties die al succesvolle en laagdrempelige ontmoetingen organiseren voor LHBT-jongeren. De website is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW. Meer informatie over de website is te vinden op movisie.nl/artikel/niet-alleen-anders

donderdag, 15 mei 2014 17:46

Jongerenkieswijzer online

Geschreven door


Unieke kieswijzer voor en door jongeren

Jongeren bepalen met Jongerenkieswijzer eigen stem voor Europa


Vandaag is de Jongerenkieswijzer op www.jongerenkieswijzer.nl gelanceerd! In twintig
eenvoudig geformuleerde stellingen is een eigen politieke keuze snel gemaakt. Bovendien
laat de Jongerenkieswijzer zien waar Europa eigenlijk over gaat. Terwijl de strijd
tussen de politieke partijen is losgebarsten, slaan tien landelijke jongerenorganisaties de
handen ineen voor de Jongerenkieswijzer. Een unieke samenwerking voor en door
jongeren met medewerking van politieke partijen en opiniepeiler TNS NIPO.

De Jongerenkieswijzer is de kieswijzer voor jongeren voor wie de Europese Verkiezingen een
ver-van-hun-bed-show zijn. Veel jongeren vragen zich af: waarom zou je stemmen voor
zaken die bepaald worden in Brussel? Reden genoeg voor de initiatiefnemers van de
Jongerenkieswijzer om Europa dichterbij huis te halen. De Jongerenkieswijzer bestaat uit
twintig stellingen in begrijpelijke taal. De stellingen gaan onder andere over de kwaliteit van
het onderwijs, jeugdwerkloosheid en diversiteit op de arbeidsmarkt. Onderwerpen waar
jongeren dagelijks mee in aanraking komen. Zo ontdekken jongeren door het invullen van de
Jongerenkieswijzer dat het in deze verkiezingen ook over hen gaat. Zij kunnen met hun stem
een verschil maken.

De Jongerenkieswijzer is een initiatief van IZI Solutions, NJR, LSVb, ISO, FNV Jong, CNV
Jongeren, De Unie Jongeren, JOB, LAKS en New Urban Collective. Eerder hebben bij de
landelijke verkiezingen meer dan 25.000 jongeren de Jongerenkieswijzer ingevuld. Net als bij
de landelijke verkiezingen zijn de stellingen voorgelegd aan de politieke partijen die mee
doen aan de Europese Verkiezingen en zijn bovendien doorgelicht door opiniepeiler TNS
NIPO.

De Jongerenkieswijzer staat online tot en met de Europese Verkiezingen op 22 mei en is te
vinden op www.jongerenkieswijzer.nl

Voor meer informatie over de Jongerenkieswijzer kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

vrijdag, 09 mei 2014 16:29

Jongeren sturen Mark Rutte naar de klimaattop in Manhattan

Geschreven door

Campagne gestart om klimaat hoger op de Haagse agenda te krijgen 


Deze week is de campagne #dusMarknaarManhattan gestart. Met deze campagne roepen jongeren de minister-president Mark Rutte op om aanwezig te zijn bij de Klimaattop voor wereldleiders op 23 september in Manhattan, New York. Alle jongeren in Nederland kunnen meedoen door hun boodschap aan de minister-president achter te laten op www.dusmarknaarmanhattan.nl.  Het project is een initiatief van de NJR werkgroep Jong & Duurzaam. Door middel van deze campagne wil de werkgroep de urgentie en het belang van deze klimaattop zowel onder jongeren als bij de minister-president onder de aandacht brengen.


Ban Ki-moon roept alle wereldleiders op

In 2015 moet in Parijs een nieuw VN-klimaatverdrag gesloten worden tussen alle landen van de wereld, dat dient als opvolger van het Kyoto Protocol. De onderhandelingen hierover lopen nog stroef, vooral door de sterk uiteenlopende belangen. Om bij te dragen aan het realiseren van dit belangrijke, bindende internationale klimaatverdrag, organiseert VN-Secretaris-Generaal Ban Ki-moon op 23 september 2014 een klimaattop in New York. Hij roept alle wereldleiders op om te komen en op deze dag hun toewijding en nationale ambitie te tonen door grote toezeggingen te doen om klimaatverandering in te perken. Dit is een erg belangrijk initiatief, aangezien de top een momentum gaat creëren om de grootste uitdagingen van deze tijd aan te pakken en de onderhandelingen de goede richting op te sturen. Alleen zo lijkt de United Nations Climate Change Conference van 2015 een succes te kunnen gaan worden.

Rutte kan niet ontbreken

De NJR werkgroep Jong & Duurzaam vindt dat onze minister-president aanwezig moet zijn bij deze belangrijke top op 23 september om leiderschap te tonen en prioriteit te geven aan dit belangrijke thema op wereldniveau. Om deze reden is NJR Jong & Duurzaam het project #dusMarknaarManhattan gestart. Alle jongeren worden opgeroepen om van zich te laten horen via de website dusmarknaarmanhattan.nl, om zo een duidelijke stem vanuit de jongeren naar de minister te laten horen. “Het gaat immers over de toekomst van jongeren waar op deze top over gepraat wordt!”, aldus een van de initiatiefnemers en Jongerenvertegenwoordiger naar de VN, Ralien Bekkers.

Scholentour en online actie

De komende maanden trekt de werkgroep Jong & Duurzaam met de campagne langs verschillende middelbare scholen en andere onderwijsinstellingen in Nederland. Op vrijdag 16 mei vindt de eerste grote actie plaats in Amsterdam. Daarnaast kan iedereen de online petitie tekenen op www.dusmarknaarmanhattan.nl. In september worden de boodschappen aan Mark Rutte overhandigd, zodat hij de klimaattop niet aan zich voorbij kan laten gaan.

 

Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met Minke Gommer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

maandag, 14 april 2014 14:21

140 jongeren vandaag aan het roer in de Tweede Kamer

Geschreven door
PERSBERICHT
Den Haag, maandag 14 april 2014

 
140 jongeren vandaag aan het roer in de Tweede Kamer

Nederlandse jongeren hebben duidelijke plannen voor de toekomst


Download hier de foto’s van de jongeren en staatssecretaris van Rijn in actie

(credits: fotograaf Bart Notermans)Vandaag om 12.30 uur opende NJR de 19e editie van het Nationaal Jeugddebat in de Tweede kamer in Den Haag. Het debat werd geopend door dagvoorzitter
Khadija Arib (ondervoorzitter Tweede Kamer). “Er wordt hier vandaag door jullie geschiedenis geschreven. Ik ben heel benieuwd naar jullie ideeën. Jullie zijn immers de toekomstige stemmers!”, aldus Khadija Arib.

 

De eerste debatten van de dag zijn zojuist afgelopen. Staatssecretaris Van Rijn trapte af met een debat met de ‘rode fractie’ over gezond uitgaan. Deze jongeren maakten zich sterk voor het voorkomen van gehoorschade bij jongeren tijdens het uitgaan. Zo willen zij bijvoorbeeld op evenementen oordopjes beschikbaar stellen voor alle bezoekers. Fractie rood: "Deze oordopjes kunnen gepimpt worden zodat het een hip 'collectors item' voor festivalgangers wordt, net als de toegangsbandjes dat nu al zijn". Maar ook willen ze horecagelegenheden uitdagen zelf iets te doen aan het beperken van gehoorschade bij jongeren. “Als kroegen een keurmerk krijgen zodra ze zich aan de gestelde regels voor geluidslimiet in uitgaansgelegenheden houden, kunnen jongeren zien waar ze veilig uit kunnen gaan. Dit moedigt dan ook weer andere kroegen aan om maatregelen te nemen”, aldus fractie rood.

 

Voor één dag zijn de jongeren echte Kamerleden. Ze voeren discussie, staan klaar bij de interruptiemicrofoon en doen concrete voorstellen aan de politici. Zo sprak de rode fractie: "We willen ook pleiten voor voorlichtings- en bewustwordingscampagnes gericht op jongeren. Bijvoorbeeld een reclame met een irritante piep er doorheen, zodat jongeren zich realiseren dat gehoorschade heel vervelend is". Staatssecretaris van Rijn: “Ik vind het mooi dat we erg op een lijn zitten, de regering neemt al heel wat maatregelen, maar ik ga graag een keer met jullie om tafel te bekijken hoe we met de regering en jongeren samen tot nog meer concrete plannen kunnen komen om gehoorschade bij jongeren te voorkomen”.

Later vandaag gaan de deelnemers nog in debat met o.a minister Opstelten, minister Bussemaker, staatssecretaris Dekker en Kinderombudsman Marc Dullaert.
 

Het Nationaal Jeugddebat duurt nog tot 16:30 uur en is later terug te zien via www.tweedekamer.nl en op Politiek 24. Volg het Nationaal Jeugddebat ook op Twitter via #jeugddebat.

 

Het debatprogramma

12.45 – 13:25   Debat 1Gezond uitgaan met staatssecretaris van Rijn en fractie Rood

13.26 – 14:46    Debat 2 Cybercrime met minister Opstelten en fractie Groen

14:25 – 15:05   Debat 3 Uitdagend onderwijs met staatssecretaris Dekker en fractie Geel

15.06 – 15:46    Debat 4 Kindermishandeling met Kinderombudsman Marc Dullaert en fractie Blauw

15.47 – 16.15    Open debat Emancipatie met minister Bussemaker en alle fracties

 

Nationaal Jeugddebat

In de politiek wordt veel beslist voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat jongeren inspraak hebben en van zich laten horen. Met het Nationaal Jeugddebat wil NJR jongeren niet alleen bij de politiek betrekken, maar ook de politiek verrijken door de inbreng van jongeren.

 

De deelnemers zijn eerder dit jaar tijdens provinciale jeugddebatten geselecteerd. Ze komen uit alle provincies, van verschillende schooltypes, zijn van verschillende leeftijden en diverse culturen. De deelnemende jongeren vormen daardoor een representatieve afspiegeling van de Nederlandse jeugd.

 

NJR

NJR is het netwerk van jongeren in Nederland die ertoe willen doen. We gaan voor wat ons ligt om daarmee anderen te raken. Het hart van ons netwerk wordt gevormd door de 37 landelijke jongerenorganisaties die gezamenlijk eigenaar zijn van NJR. Onze lidorganisaties vertegenwoordigen samen honderdduizenden jongeren in Nederland. Het netwerk geeft jongeren de kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hen in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseren wij overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

Informatie
Voor meer informatie of vragen over het JIJ-onderzoek van NJR kunt u contact opnemen met:
Linda Janmaat (Communicatiemedewerker, NJR)

Tel. 030-2303575 / 06-24662380

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Pagina 1 van 8