Jonge Helden

Een kwart van alle jongeren zorgt voor of maakt zich zorgen over een zieke ouder, broer, zus of ander familielid. Deze jonge mantelzorgers dragen veel verantwoordelijkheid en hebben nauwelijks tijd om ‘jong’ te zijn. Wij vinden dat deze jongeren het verdienen om in het zonnetje gezet te worden en steun te krijgen van hun vrienden en klasgenoten. ‘Jonge Helden’ organiseert interactieve theatervoorstellingen (voor de onderbouw) en workshops (voor de bovenbouw) waarbij middelbare scholieren ontdekken dat zij vrienden en klasgenoten hebben die soms een grote verantwoordelijkheid dragen. Ze worden geraakt door wat leeftijdsgenoten doen voor hun omgeving. Daarnaast krijgen ze handvatten om hun leeftijdsgenoten te helpen. Daardoor zijn niet alleen de jonge mantelzorgers Jonge Helden, maar ook hun klasgenoten!

Voor de theatervoorstellingen kunnen scholen en steunpunten zich aanmelden door contact op te nemen met Martine de Boer via info@mindmix.nl.

Voor interactieve workshops kunnen scholen en steunpunten zich aanmelden door contact op te nemen met Denise Puijk via trainingen@njr.nl.