Gezocht: Stagiair(e) 'Ik Ben Geweldig' 

Onder het motto: doe iets voor een ander, feestje voor jezelf!, moedigt Ik Ben Geweldig jongeren t/m 24 jaar aan om plannen waar ze mee rond lopen ook echt uit te voeren. Ik Ben Geweldig, winnaar van de Movisie Publieksprijs, gaat actief op zoek naar deze jongeren in wijken, buurtcentra en op scholen. Ze kunnen bij Ik Ben Geweldig terecht als ze eens iets goeds willen doen voor een ander, maar nog niet weten waar ze moeten beginnen of een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het team van Ik Ben Geweldig gaat voor hen op zoek naar een goede coach uit de buurt, stelt een budget tot maximaal €1000,- beschikbaar en fungeert zelfs als wandelende vraagbaak in de stad of vanuit kantoor. Zie voor meer informatie www.ikbengeweldig.nl

Per begin september 2017 is NJR op zoek naar:
2e of 3de jaars studenten HBO/WO, studie met sociale inslag

Stagiairs gaan in verschillende steden, via en samen met de lokale organisaties, als ‘scout’ op zoek naar jongeren die met geweldige plannen rondlopen. Ook stimuleren de Ik Ben Geweldig -scouts jongeren om plannen te bedenken en in te dienen. Want de meeste jongeren kloppen niet uit zichzelf aan voor ondersteuning of financiële bijdragen.

Als scout bouw je in een stad een netwerk op van mensen en organisaties die zich met de activering en participatie van jongeren bezighouden en ga je samen met hen op zoek naar jongeren en hun ideeën. Jongeren die al plannen hebben leid je snel door naar een aanvraag voor geld of ondersteuning bij Ik Ben Geweldig. En je gaat op zoek naar jongeren die meer hulp kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van een plan. Je helpt mee met het promoten van Ik Ben Geweldig en zorgt ervoor dat het lokale netwerk weet hoe ze jou en Ik Ben Geweldig kunnen inzetten in hun dagelijkse werk met jongeren.

Als scout heb je veel vrijheid om de meest effectieve lokale aanpak uit te denken. Je geeft inspiratieworkshops om jongeren te helpen in het bedenken van een idee en werkt dat samen met ze uit tot een concreet plan. Hierin neem je coachende rol aan. Daarnaast communiceer je via de beschikbare (sociale) mediakanalen met jongeren en je netwerk en zorg je voor publiciteit over de lokaal uitgevoerde plannen. Je zal gemiddeld 1 dag in de week actief zijn in je scoutstad. De overige dagen ben je op kantoor en ondersteun je in de behandeling en beoordeling van ingediende aanvragen. Dit doe je door onder andere intakegesprekken met jongeren te voeren en de projectleider te adviseren in de toekenning van aanvragen.

NJR is op zoek naar kandidaten die:

  • Veel eigen verantwoordelijkheid aan kunnen en deze bewezen hebben in andere (werk/stage)situaties;
  • Een kei zijn in communiceren en in korte tijd een netwerk kunnen opbouwen;
  • Makkelijk kunnen schakelen tussen jongeren en professionals;
  • Goed kunnen plannen en organiseren;
  • Flexibel zijn en niet erg vinden om regelmatig te reizen of 's avond of in het weekend op stap te zijn;
  • Creatief zijn in hun vak of dit verder willen ontwikkelen;
  • Open, proactief en ondernemend zijn.

Wat biedt NJR:

  • Een geweldige stage met veel eigen verantwoordelijkheid;
  • Opbouwen van een waardevol netwerk voor je professionele carrière;
  • 300 euro stagevergoeding per maand.

Startdatum van de stage is begin september 2017. De stage duurt minimaal een half schooljaar en maximaal 1 jaar.

Solliciteren
Lijkt dit je wat? En pas jij perfect in dit profiel? Stuur dan je motivatie en CV naar
info@ikbengeweldig.nl o.v.v. Stage. Sollicitatiegesprekken vinden doorlopend plaats tot de stageplekken zijn opgevuld met een geschikte kandidaten.

Over de projectpartners

Ik Ben Geweldig is een initiatief van NJR en VSBfonds.

NJR is hèt jongerennetwerk van Nederland. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden: met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties en bedrijven die vorm geven aan onze wereld. NJR voert het programma Ik Ben Geweldig uit.

VSBfonds zet zich in voor de kwaliteit van de Nederlandse samenleving. Een samenleving waar mensen actief aan deelnemen. Waarbij ze zich betrokken voelen en waarin ze de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Het fonds wil dat mensen elkaar ontmoeten en inspireren. En zich bewust zijn van zichzelf en hun omgeving. VSBfonds ondersteunt projecten die hieraan bijdragen. Met geld, kennis en netwerken. VSBfonds adviseert en financiert het programma Ik Ben Geweldig.

Voor meer informatie over het project, kijk je op www.ikbengeweldig.nl