Gestructureerde Dialoog

Meepraten over Europees jeugdbeleid, dat is waar de Gestructureerde Dialoog over gaat. Elk half jaar komen jongeren en beleidsmakers uit alle lidstaten van de EU samen om met elkaar te praten over een thema. Het doel van de Gestructureerde Dialoog is dat jeugdbeleid zowel in Europa als op nationaal en lokaal niveau niet voor, maar met jongeren wordt ontwikkeld. Ook biedt de Gestructureerde Dialoog veel kansen om op Europees niveau kennis en ervaringen tussen zowel jongeren(werkers) als beleidsmakers uit te wisselen. 

Elk anderhalf jaar is er een ander thema voor de Gestructureerde Dialoog. In deze cyclus (januari 2016-juli 2017) is het thema: ‘Ready for life, ready for society’. Tijdens de EU-Jeugdconferentie in oktober in Slowakije zijn aanbevelingen opgesteld. Hier wordt gekeken hoe deze aanbevelingen kunnen worden uitgevoerd. NJR heeft deze aanbevelingen in een nieuwe jasje gestoken, bekijk ze hier.

Een stoomcursus Gestructureerde Dialoog nodig? Check dan hier het  “Structured Dialogue in one minute” filmpje.

Ben je enthousiast geworden en wil jij meer weten over dit onderwerp? Mail Andrea Bos (AndreaBos@NJR.nl) of kijk op de website van de jongerenvertegenwoordigers

NJR is in Nederland verantwoordelijk voor de Gestructureerde Dialoog, samen met het ministerie van VWS, NJi en VNG.

De Gestructureerde Dialoog wordt mede mogelijk gemaakt door het Erasmus+ programma van de Europese Commissie.