Veel jongeren dromen van een gelukkig en succesvol leven.  De vraag is: wat is daarvoor nodig? Vaak kijken we naar mensen die het al bereikt hebben, want Taylor Swift en Johnny Depp lijken toch lekker in hun vel te zitten? Toch is dit een twijfelachtige strategie, want waar je energie van krijgt, dat is voor iedereen anders.

Keuzes maken op basis van je eigen talent is een betere strategie.  Het geeft je energie om hiermee bezig te gaan. Energie die je goed laat voelen en ervoor zorgt dat je meer klaarspeelt.

Daarom ontwikkelden wij de HappyCode: een kaartenset waarmee jongeren zelf hun natuurlijke aanleg kunnen ontcijferen.

Hoe werkt het?

De kaartenset bestaat uit twintig kaartjes. Op elk kaartje staat een ander sterk punt beschreven: van goed kunnen communiceren tot de toekomst voor je zien. 
Doordat er stellingen op de achterzijde staan, kun je jezelf met deze kaartenset 'testen'. Je legt dan de achterkant naar boven en draait de kaartjes om die je bij jezelf vindt passen. 
Nog leuker is om er samen een spel mee te spelen. Je ontdekt dan hoe anderen jou zien, doordat je in deze variant elkaar de kaartjes geeft.

Waarom werkt het?

Bij de ontwikkeling de HappyCode hebben wij ons gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar geluk en welzijn. We maakten gebruik van o.a. de positieve basisbehoeften, de positieve psychologie en Gallup's Strengthsfinder. Ook hebben we goed gebruik gemaakt van onze jarenlange praktijkervaring.  
Het afgelopen jaar hebben we de kaartenset uitvoerig getest binnen onze eigen projecten. Duizenden jongeren hebben inmiddels hun HappyCode ontcijfert. Daarom kunnen we nu met zekerheid zeggen dat deze methodiek werkt. 

 

Bestellen?

Klik hier om kaartensets te bestellen. 
Heb je opmerkingen of vragen over de HappyCode? Stuur dan een mail naar communicatie@njr.nl.

Posted
AuthorNJR