hoe jongeren hun eigen problemen oplossen

‘Om iemand goed te kunnen helpen moet je weten hoe iemand graag geholpen wil worden’. Hoewel dit logisch klinkt, is veel jeugdhulp gebaseerd op hoe wíj denken dat het moet. Maar niet bij 2GetThere, daar bepaalt de jongere zelf waar, hoe en van wie hij hulp krijgt.

2GetThere (2GT) bestaat al zeven jaar! Het is een succesvol peer-to-peer jongeren project (best practise 2014, international Labour Organisation –ILO-) en het project verspreidt zich in rap tempo.

2GetThere is dynamisch, en van, vóór en dóór jongeren. Jongeren zelf staan centraal, zij lossen zelf hun problemen op. Jongeren tussen de 16-27, die niet naar school gaan, geen werk hebben of dreigen uit te vallen; daar is het project voor. Sleutel tot succes? Ervaringsdeskundigheid, herkenbaarheid en diversiteit. Een coach van hun eigen leeftijd geeft afgehaakte jongeren weer perspectief. Zij weten hoe het is om afgehaakt te zijn en hoe hier weer uit te komen. Andere succesfactoren zijn persoonlijk contact en je gezien voelen. Onbevooroordeelde aandacht, tijd en ruimte zorgen ervoor dat jongeren zich weer verbonden voelen met zichzelf en daarmee met de samenleving.    

Het project wordt bottom-up en op een natuurlijke wijze georganiseerd. Je zou kunnen zeggen: het project organiseert zichzelf. De jongeren worden opgeleid tot coach. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en afkomst. Dit maakt het project krachtig. Door de verschillen inspireren zij elkaar en kunnen veel van elkaar leren. Learning by doing, daar geloven we in. Transparantie en respect staan centraal. In deze leeromgeving kunnen vertrouwen en persoonlijke vaardigheden groeien. De (persoonlijke) ontwikkeling die de jongerencoaches en het project nodig hebben, ontvouwt zich als vanzelf. Vanuit deze dynamiek worden de jongerencoaches opgeleid en in hun eigen kracht gezet.

2GetThere is hulp bieden op een laagdrempelige en toegankelijke manier. Op de site staan alle coaches op een rij. De jongere kiest zijn eigen coach. Diversiteit bieden is daarbij erg belangrijk. De coaches zijn totaal verschillend. De één komt van de straat en de ander is hbo+ opgeleid. Daarmee spreken we een grote groep jongeren aan. Na het kiezen van een coach mag de jongere ook zelf bepalen waar hij of zij wil afspreken. De één wil graag het bos in, de ander zit liever in de bibliotheek of spreekt bij hem of haar thuis af. 2GT heeft geen kantoor(tijden).

Wie weet het beste wat een jongere nodig heeft? Juist! De jongere zelf. Door vragen stellen, sparren, delen en bewegen wordt helder wat de jongere nodig heeft en te doen staat. De intrinsieke motivatie is aangewakkerd.

2GT is een belangrijke stap voor jonge professionals. Vers van de studie aan het werk is een grote stap. Bij 2GT is ruimte om te groeien als professional. Je ontdekt wie jij bent als professional, je bouwt een netwerk op en krijgt het zelfvertrouwen dat je nodig hebt voor de reguliere arbeidsmarkt.

Het mes snijdt bij dit project aan meerdere kanten. Naast de hierboven genoemde persoonlijke ontwikkeling biedt 2GT antwoord op veel maatschappelijke vraagstukken. Voortijdig schoolverlaten, jeugdwerkloosheid, sociale veiligheid en radicalisering. 2GetThere biedt perspectief!

Geschreven door: Susanne ten Doesschate-Boekelman.
Susanne ten Doesschate-Boekelman is initiator/projectleider. Voor meer informatie kijk op de website, Facebook of Twitter.

 

 

 

Posted
AuthorNJR